Η επόμενη μέρα των έξι απερχόμενων υπουργών

Έτοιμοι να παραδώσουν τα υπουργικά τους γραφεία στους επόμενους είναι έξι από τους Υπουργούς της απερχόμενης Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να συμβεί την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Μαρτίου.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» επικοινώνησε με τους έξι απερχόμενους Υπουργούς της Κυβέρνησης που μίλησαν για το τι σχεδιάζουν να πράξουν από την 1η Μαρτίου.

Ο Νίκος Κουγιάλης αφού υπέδειξε ότι νιώθει χαρούμενος και συγκινημένος που αποχωρεί μετά από πέντε χρόνια στην Κυβέρνηση σημείωσε πως έχει αρκετές προτάσεις από τον ιδιωτικό τομέα. «Τον επόμενο μήνα θα τον χρειαστώ για να ξεκουραστώ και να αξιολογήσω τις προτάσεις που έχω.

Ο Μάριος Δημητριάδης σημείωσε πως δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του απόφαση αλλά θεωρείται σίγουρο πως θα επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα αφού αξιολογήσει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Ο Χριστόφορος Φωκαίδης δήλωσε πως θα επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα αφού ως γνωστό διαθέτει έδρα στον τομέα των πολιτικών επιστημών. Επίσης σχεδιάζει να εκδώσει ένα βιβλίο του οποίου την έκδοση ανέβαλε όταν κλήθηκε από τον Νίκο Αναστασιάδη να πάρει τα ηνία του Υπουργείου Άμυνας.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης ως γνωστό θα αποσυρθεί από την πολιτική ζωή του τόπου αφού όπως ο ίδιος δήλωσε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο κύκλος του στην πολιτική ζωή έχει ολοκληρωθεί. Ο κύριος Κασουλίδης σχεδιάζει να γράψει βιβλίο για τις εμπειρίες που αποκόμισε τις σχεδόν τρεις δεκαετίες που ενασχολήθηκε με τα κοινά.

Ο Βίκτορας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι για ένα χρονικό διάστημα θα ξεκουραστεί ενώ σχεδιάζει να μείνει στη Λεμεσό για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια που πηγαινοερχόταν στη Λευκωσία ενώ θα σκεφτεί ποια θα είναι τα επόμενα του επαγγελματικά βήματα ξεκαθαρίζοντας πως αυτά θα γίνουν στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ερώτηση της «Αλήθειας» για το εάν σχεδιάζει να επανέλθει στη δημοσιογραφία απάντησε πως σκέφτεται να συνεχίσει μια μορφή συνεργασίας με κάποια μέσα ενημέρωσης αλλά όχι υπό την προηγούμενη του ιδιότητα.

Ο Γιώργος Παμπορίδης δεν θέλησε να προβεί σε δήλωση για το τι θα πράξει από εδώ και μπρος ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως μετά την πλήρη επιτυχημένη παρουσία του στο Υπουργείο Υγείας, θα επιστρέψει στη στο δικηγορικό του γραφείο.

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό