Ναμί: Οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα σε όλα τα τεμάχια

“Η ιδιαιτερότητα του τεμαχίου 3 είναι πως βρίσκεται ακριβώς στις παρυφές περιοχής για την οποία υπέγραψε η ‘τδβκ’ με την τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO)”, δήλωσε ο "υπουργός οικονομίας και ενέργειας" στα κατεχόμενα Οζντίλ Ναμί, αναφέροντας παράλληλα ότι “οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα σε όλα τα τεμάχια”.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Οζντίλ Ναμί υποστήριξε ότι δεν είναι η τ/κ ή η τουρκική πλευρά που πυροδοτεί την ένταση και ότι “δεν έχει νόημα η τουρκική πλευρά να έχει αιωνίως υπομονή και να μην αντιδρά”. Για το Κυπριακό είπε ότι δεν μπορεί πλέον να γίνει διαπραγμάτευση επαναλαμβάνοντας τις παλιές μεθόδους, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να επαναληφθούν μόνο εάν πρώτον, συμφωνηθεί χρονοδιάγραμμα από την αρχή και δεύτερον οριστεί τί θα γίνει με την Τ/κ πλευρά εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με ‘οχι’ της ε/κ πλευράς.

Ο Οζντίλ Ναμί εξέφρασε την ελπίδα ο ΓΓ του ΟΗΕ να συναντήσει τους δύο ηγέτες και να συμφωνηθεί ένα νέο μοντέλο διαπραγματεύσεων. Κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι είναι εκείνος που αποχώρησε από το τραπέζι στην Ελβετία και τον κάλεσε να συμπεριφέρεται ψύχραιμα και να αποφεύγει βήματα που προκαλούν την αντίδραση τουρκικής πλευράς. 

Στο μεταξύ, για άλλα έξι χρόνια ανανέωσε με απόφασή του το "υπουργικό συμβούλιο" τη "συμφωνία" του ψευδοκράτους με την τουρκική κρατική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) για έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου στα ανοικτά της Κύπρου.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ανακοίνωση της σχετικής απόφασης έγινε μετά την τετράωρη σημερινή συνεδρία του «υπουργικού» από τον «υπουργό παιδείας», Τζεμάλ Οζγιγίτ, ο οποίος διευκρίνισε ότι πρόκειται για την συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2011 και αφορούσε τις έρευνες για πετρέλαιο στην «αποκλειστική οικονομική ζώνη» του ψευδοκράτους.
 
Ο Τζεμάλ Οζγιγίτ ανέφερε επίσης ότι το «υπουργικό» κατέληξε και στο θέμα του «κρατικού προϋπολογισμού» για το 2018 που φτάνει τα 5,81 δις ΤΛ (1,9 δις ευρώ περίπου) και θα σταλεί στη «βουλή». Αναφέρθηκε επίσης σε άλλες αποφάσεις του «υπουργικού» όπως εργασιακά θέματα στον τομέα της υγείας και ρυθμίσεις που αφορούν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές