Ψηλά ο πήχης για τους νέους Υπουργούς- Τι τους είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Εξοπλισμένοι με το πλήρες υλικό-πληροφορίες των χαρτοφυλακίων που καλούνται να διαχειριστούν από την 1η Μαρτίου, οπόταν και αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους, αποχώρησαν από το Προεδρικό οι νέοι υπουργοί της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.
 
Οι νέοι υπουργοί παρακάθισαν σήμερα σε κοινή συνεδρία με το απερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο νωρίτερα το πρωί συνήλθε στην τελευταία- υπό την παρούσα του σύνθεση- σύνοδο.
 
Ο Πρόεδρος του Δημοκρατίας, σε κλίμα συγκίνησης, ευχαρίστησε όλους τους υπουργούς της απερχόμενης Κυβέρνησης για μια πετυχημένη θητεία, υποδεικνύοντας πως ένεκα ακριβώς του πετυχημένου έργου που επιτέλεσαν όλοι οι υπουργοί δεν προέκυψε η ανάγκη για ανασχηματισμό.
 
Ταυτοχρόνως, ο Νίκος Αναστασιάδης καλωσόρισε τους νέους υπουργούς και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, επισημαίνοντας πως ο πήχης για την επόμενη πενταετία έχει τεθεί πάρα πολύ ψηλά.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τους νέους υπουργούς αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων, εκφράζοντας την ετοιμότητά του να βρίσκεται στη διάθεσή τους καθημερινά μέχρι την πλήρη προσαρμογή τους στα καθήκοντά τους.
 
Στις μέρες που απομένουν μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι νέοι υπουργοί θα συνεχίσουν και θα εντατικοποιήσουν τον κύκλο ενημέρωσής τους, τον οποίον ήδη ξεκίνησαν από τους απερχόμενους υπουργούς, ώστε να είναι κατά το δυνατό πιο έτοιμοι με την επίσημη παραλαβή των χαρτοφυλακίων τους.

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τακτικής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ευχαρίστησε όλους τους Υπουργούς για μια επιτυχή πενταετία, λέγοντας ότι δεν δημιουργήθηκε ανάγκη ανασχηματισμού όλο αυτό το διάστημα διότι θεωρούσε πως η πορεία όλων ανεξαιρέτως ήταν επιτυχημένη.
 
«Στην εθιμοτυπική συνάντηση που ακολούθησε ανάμεσα στα παλιά και νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς τους Υπουργούς που αποχωρούν, καλωσόρισε τους νέους και είπε ότι ο πήχης έχει τεθεί πάρα πολύ ψηλά και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στη δική τους προσπάθεια», ανέφερε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
«Τους είπε ακόμη», συνέχισε, «ότι είναι στη διάθεσή τους καθημερινά για την αντιμετώπιση προβλημάτων και για συζήτηση πρωτοβουλιών, αλλά και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί μέχρι να προσαρμοστούν στα νέα τους καθήκοντα. Ζήτησε την ίδια άψογη συνεργασία που υπήρχε και με το απερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο. 
 
Ήταν μια πενταετία πάρα πολύ δύσκολη, με πολλές προκλήσεις και εκείνο που τη χαρακτήριζε-και το επικρότησε και ο λαός στις προεδρικές εκλογές-ήταν η αγαστή, αδελφική συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της νέας Κυβέρνησης».

Την πεποίθηση ότι οι νέοι Υπουργοί θα ανταπεξέλθουν επάξια στα καθήκοντα τους  εξέφρασε ο απερχόμενος υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και την εθιμοτυπική συνάντηση των μελών του απερχόμενου Υπουργικού Συμβουλίου με τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δημητριάδης, υπέδειξε ότι ο δρόμος της πολιτικής έχει ένα τέλος.
 
«Είχα πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση και προχωρούμε μπροστά», σημείωσε.
 
Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι έχει δώσει ήδη προκαταρκτικό σημείωμα στην νέα Υπουργό Συγκοινωνιών και πως θα έχει συνάντηση και με τη νέα Υπουργό, αλλά και με την Υφυπουργό Ναυτιλίας ώστε να μπορέσει να τους παραδώσει το Υπουργείο και να τους δώσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί.
 
 «Ήταν η τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος μάς ευχαρίστησε, ήταν συγκινημένος και εμείς το ίδιο. Μας έδωσε μια τεράστια ευκαιρία που ήταν πολύ τιμητική διότι το να υπηρετείς τον τόπο σου έχει μεγάλη αξία ιδιαίτερα στην περίοδο που περάσαμε γιατί ήταν δύσκολη για όλους μας», υπογράμμισε ο Μάριος Δημητριάδης.
 
Υπενθυμίζεται πως η επίσημη τελετή εγκατάστασης του επανεκλεγέντος Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ενώπιον της Βουλής, όπου θα δώσει και τη νενομισμένη διαβεβαίωση, θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

 
Τα νέα πρόσωπα στο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, όπως προέκυψαν από τους πρόσφατους διορισμούς τους, είναι τα εξής:
 
*Σάββας Αγγελίδης στο Υπουργείο Άμυνας,
*Κώστας Χαμπιαούρης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού,
*Βασιλική Αναστασιάδου στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,
*Κωνσταντίνος Ιωάννου στο Υπουργείο Υγείας,
*Νατάσα Πηλείδου στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας,
*Πρόδρομος Προδρόμου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,
*Κλέλια Βασιλείου, Αναπληρώτρια Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
Αλλαγή χαρτοφυλακίου υπήρξε εξάλλου για τον Κώστα Καδή, ο οποίος μετακομίζει από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Γεωργίας, ενώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μετακομίζει ως πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα