Κατεβαίνουν στη βάση και πάνε για λίφτινγκ του Καταστατικού στο ΔΗΚΟ

Σε τροχιά ανασύνταξης και προσπάθειας απορρόφησης των κραδασμών που το ταρακούνησαν συθέμελα ως αποτέλεσμα του αποτυχημένου αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών και των όσων εσωκομματικά ακολούθησαν, βρίσκει το ΔΗΚΟ η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαγραφών, αλλά και η απώλεια παραδοσιακών στελεχών λόγω των παραιτήσεων στις οποίες τα ίδια τα στελέχη αυτά προχώρησαν.
 
Κρίνοντας τις διαγραφές οι οποίες έγιναν ως επιβεβλημένες ένεκα των προεκλογικών συμπεριφορών των μελών του κόμματος που τελικά διαγράφηκαν, η ηγεσία του ΔΗΚΟ θεωρεί πως μέσα από την επώδυνη μεν, αναγκαία δε κατά την ίδια, διαδικασία που έλαβε χωρά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, το κόμμα μπορεί πλέον να προχωρήσει πλέον απρόσκοπτα την πορεία του χωρίς εσωστρέφεια και παλινδρομήσεις.
 
Στο πλαίσιο αυτό, και χωρίς να παραγνωρίζει πως οι ανοικτές πληγές στο σώμα του κόμματος θα χρειαστεί χρόνος και κόπος για να επουλωθούν,  η ηγεσία του ΔΗΚΟ εκτιμά πως οι όποιες απώλειες προέκυψαν-είτε λόγω των διαγραφών είτε λόγω των παραιτήσεων- δεν θα επηρεάσουν την ισχύ και την επιρροή του κόμματος μέσα στο εκλογικό σώμα, μιας και η διαπίστωση που γίνεται είναι πως ούτως ή άλλως οι περισσότεροι απ’ όλους όσοι άνοιξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την πόρτα της εξόδου, ήταν προ πολλού εκτός κόμματος.
 
Και μολονότι οι επόμενες κινήσεις των αποβληθέντων ή αποχωρησάντων στελεχών δεν περνούν απαρατήρητες(σ.σ. βλέπε ενδεχομένη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος), στο ΔΗΚΟ δεν δείχνουν ν’ ανησυχούν ιδιαίτερα, θεωρώντας πως ακόμα και αν προχωρήσουν στην υλοποίηση μια πιθανής τέτοιας απόφασης, δηλαδή για δημιουργία νέου σχήματος, οι παράπλευρες απώλειες που θα προκύψουν από τη βάση του κόμματος δεν θα είναι της μορφής και της έκτασης που κάποιοι εκ των αποβληθέντων ή αποχωρησάντων μελών αφήνουν να νοηθεί.
 
Με τα δεδομένα αυτά, ως επόμενο κομβικό σταθμό για το κόμμα θεωρούν στο ΔΗΚΟ το προγραμματιζόμενο για την προσεχή άνοιξη, περί τα τέλη Μαΐου, Καταστατικό και ακολούθως Τακτικό Εκλογικό Συνέδριο.
 
Ιδιαίτερη σημασία από την ηγεσία του ΔΗΚΟ αποδίδεται στις προσυνεδριακές διαδικασίες που θα λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα, στον πλαίσιο των οποίων πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος είναι να κατέβει και να συζητήσει με τη βάση, ενώ εξίσου μεγάλη είναι η σημασία που αποδίδεται στις καταστατικές αλλαγές που προγραμματίζονται να επέλθουν και οι οποίες αναμένεται ακριβώς να οριστικοποιηθούν ως εισηγήσεις προς το Καταστατικό Συνέδριο, στο πλαίσιο και έπειτα από την ολοκλήρωση των προσυνεδριακών διαδικασιών.  
 
Πληροφορίες του Reporter αναφέρουν πως οι καταστατικές αλλαγές-γίνεται λόγος για λίφτινγκ- θα έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του Καταστατικού και κατ’ επέκταση της μορφής λειτουργίας του κόμματος, ενώ θα αυτές θα αγγίζουν, σύμφωνα με τις σχετικές σκέψεις που γίνονται, και τη δομή της ανώτατης ηγετικής πυραμίδας. Στο πλαίσιο αυτό, μια από τις σκέψεις που γίνονται είναι η επαναφορά περισσότερων θέσεων αντιπροέδρων με συγκεκριμένα καθήκοντα και αποστολή.
 
Όσον αφορά το Εκλογικό Συνέδριο, αυτό θα αφορά στην εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, του Εκτελεστικού Γραφείου και φυσικά της ανώτατης ηγετικής πυραμίδας.  

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ