Εμπειρία, χαμηλός μέσος όρος ηλικίας, μη κομματικοί διορισμοί και γυναίκες

Με θετικό πρόσημο, τουλάχιστον επικοινωνιακά, αξιολογείται εκ πρώτης όψεως η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάφερε σε σημαντικό βαθμό να κινηθεί στις παραμέτρους και προδιαγραφές που ο ίδιος έθετε όταν έπειτα από την επανεκλογή του αναφερόταν στην μορφή που επιδίωκε να προσδώσει στο καινούργιο Υπουργικό του Συμβούλιο.
 
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασιαδής:
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το νέο Υπουργικό Συμβούλιο του Νίκου Αναστασιάδη
 
Πρώτο: Διατήρησε έναν βασικό κορμό από τους υφιστάμενους υπουργούς, θέλοντας να μην χαλάσει την πετυχημένη μαγιά της περασμένης πενταετίας, αλλά συνάμα να διατηρήσει στη συνταγή το κρίσιμο συστατικό που ακούσει στο όνομα εμπειρία.
 
Δεύτερο: Διόρισε ως επί τω πλείστω άτομα που δεν προέρχονται από τον σκληρό κομματικό πυρήνα του ΔΗΣΥ, μετουσιώνοντας με τον τρόπο αυτό σε πράξη την υπόσχεσή του για σχηματισμό Κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής.
 
Τρίτο: Αύξησε αισθητά την παρουσία γυναικών στην Κυβέρνηση, διορίζοντας μάλιστα γυναίκα και στη ζωτικής σημασίας θέση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου.     
 
Τέταρτο: Αποτύπωσε στο νέο κυβερνητικό σχήμα που σχημάτισε μέσω των διορισμών στους οποίους προέβη, την φιλοσοφία που και προεκλογικά είχε αναπτύξει για… τόπο στα νιάτα, αφού πολλά από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα εκείνων που διάγουν μόλις την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους.
 
Δεδομένων των πιο πάνω, ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να μπόρεσε να κερδίσει το πρώτο μετεκλογικό στοίχημα που είχε θέσει με τον εαυτό του και αφορούσε ακριβώς το σχηματισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος, αφού εν πολλοίς-όπως έχει προαναφερθεί- κινήθηκε πέραν των μέχρι σήμερα πεπατημένων.
 
Ωστόσο, όπως όλες οι Κυβερνήσεις, έτσι και η συγκεκριμένη, που θα αναλάβει καθήκοντα σε περίπου δεκαπέντε από σήμερα μέρες, σε αυτό που θα κριθεί δεν είναι άλλο από το αυτονόητο. Τις πράξεις και τα έργα της…

 

Δειτε Επισης

Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης