Αυτή θα είναι η Υφυπουργός Ναυτιλίας του Νίκου Αναστασιάδη

Θέμα χρόνου αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει καταλήξει σχεδόν στο σύνολο των επιλογών του και αυτό που απομένει είναι το κλείσιμο ελάχιστων εκκρεμοτήτων που απομένουν, ώστε να διαμορφωθεί στην ολότητά του το παζλ του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
 
Μια από τις θέσεις που έχουν κλειδώσει-όπως φυσικά και οι περισσότερες- είναι αυτή της Υφυπουργού Ναυτιλίας, στο νεοσυσταθέν Υφυπουργείο.  

Συγκεκριμένα, Υφυπουργός Ναυτιλίας αναλαμβάμνει η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), Νατάσα Πηλείδου.
 
Η Νατάσα Πηλείδου είναι η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Οργανισμού σε πλήρη συνάρτηση με τους αναπτυξιακούς στόχους του κράτους.
 
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο πρώτης τάξης με διάκριση στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.
 
Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία δεκαπέντε ετών κυρίως σε διευθυντικές θέσεις. Διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία (Regional Chief Operating Officer, South East Europe).
 
Εργάστηκε με την PwC στην Κύπρο, το Μιλάνο και το Λονδίνο, στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στο Λονδίνο, παρέδιδε επίσης μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές του ACA, ACCA και CIMA στη γνωστή σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης BPP.
 
Επιπρόσθετα της μητρικής γλώσσας, μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
 
Έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων για την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, καθώς επίσης και επιμορφωτικά σεμινάρια σε ελεγκτικά, φορολογικά και άλλα θέματα.
 

Δειτε Επισης

Το μεταναστευτικό συζήτησαν χώρες ΕΕ του Νότου με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής
ΕΚΤΑΚΤΟ: Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία