Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν - Απειλεί για το λάθος βήμα στην Κύπρο

Ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του είπε: «Δεν διαφεύγουν της προσοχής μας οι έρευνες για φυσικό αέριο ανοικτά των ακτών της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν τη λάθος κίνηση. Οι δυνάμεις μας παρακολουθούν με την εντολή να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση όταν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή».

Παράλληλα προειδοποίησε και τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο. «Προειδοποιούμε τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο να μην υπερβούν τα όρια εμπιστευόμενες την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η δύναμή μας είναι τα πολεμικά μας πλοία και τα αεροσκάφη μας».

Στην συνέχεια της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρατηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μάς ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίση με τις ΗΠΑ. Στό ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται μια μέρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η οποία χαρακτήρισε μονομερείς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ και προειδοποιεί ότι θα στηρίξει το ψευδοκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του Τουρκοκυπριακού λαού στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού».

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. κάλεσε τη Δευτέρα την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές και να απέχει από κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να καταστρέψει τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»