Άρωμα γυναίκας από Αναστασιάδη στο Υπουργείο Συγκοινωνιών

Σε γυναικεία χέρια φαίνεται πως θα αναθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα ηνία του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων προς αντικατάσταση του Μάριου Δημητριάδη που αποφάσισε να συνεχίσει στον ιδιωτικό τομέα.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έρχονται από το προεδρικό ο Νίκος Αναστασιάδης θα διορίσει Υπουργό την Βασιλική Αναστασιάδου νυν Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Η κυρία Αναστασιάδου κατάγεται από τη Λευκωσία, σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακές δίπλωμα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Leicester.
 
Εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος και απέκτησε άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Το 1983 διορίστηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στην Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Ανήλθε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της υπηρεσίας αυτής.  Το 1999, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα της θέσης Πρώτου Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, που κατείχε, της ανατέθηκε ο συντονισμός της έκτακτης υπηρεσίας της Βουλής που ανέλαβε το έργο για την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο.
 
Το 2002 διορίστηκε Διευθύντρια της νεοσυσταθείσας τότε Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, θέση από την οποία εργάστηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
To 2007 διορίστηκε Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και το 2013 Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 

Δειτε Επισης

ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης