Ηχηρή παραίτηση Χριστόδουλου Έλληνα από το ΔΗΚΟ

Χωρίς τέλος αποδεικνύεται το κύμα παραιτήσεων στο ΔΗΚΟ, με αυτήν του ιστορικού στελέχους του κόμματος Χριστόδουλου Έλληνα να συνίσταται σε ιδιαιτέρως ηχηρή και ν’ αντικατοπτρίζει, κατά πολλούς εμφαντικά, την αποκοπή του κόμματος από την παραδοσιακή του βάση.
 
Στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Χριστόδουλος Έλληνας, με ΔΗΚΟϊκές οικογενειακές καταβολές και ιστορία στο κόμμα, υπογραμμίζει πως το ΔΗΚΟ έχασε την πορεία του από τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν σαν εφαλτήριο για τις δικές τους προσωπικές επιδιώξεις.
 
«Η βάση του κόμματος», επισημαίνει ο κ. Έλληνας, «έχει αποκοπεί από την ηγεσία, η οποία αλαζονικά, εγωιστικά, αλλά και απαξιωτικά πολλές φορές, αγνοεί όλα τα παραδοσιακά και ιστορικά μέλη του κόμματος». 
 
«Καταφέρατε», υποδεικνύει προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο, «δυστυχώς να έχετε δίπλα σας μια ομάδα νεαρών χειροκροτητών, οι οποίοι με τις λανθασμένες συμβουλές και επιπόλαιους χειρισμούς τους σε καθοριστικά θέματα, σας οδήγησαν σε σειρά λανθασμένων αποφάσεων».
 
Ο κ. Έλληνας, τονίζει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι η νέα στρατηγική του κόμματος και οι νέες μέθοδοι αυτοκαταστροφής, κατά την έκφρασή του, δεν τον εκφράζουν σαν μετριοπαθή, κεντρώο άνθρωπο, καλώντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο όπως τον διαγράψει από μέλος του κόμματος.
 
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή Χριστόδουλου Έλληνα προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο:
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Με μεγάλη μου λύπη παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο Κόμμα μας τις τελευταίες εβδομάδες.  Φυσικά η ρίζα του προβλήματος δεν είναι σημερινή.  Το ΔΗΚΟ έχασε την πορεία του από τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν σαν εφαλτήριο για τις δικές τους προσωπικές επιδιώξεις.
 
Όταν το 1976 δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Παράταξη, άτομα όπως εμένα, τον Χαράκη, τον Μάρκο Κυπριανού, τον Πενταλιώτη, τον Μάριο Καρογιάν και τόσους άλλους 16ηδες και 18αδες τότε, πιστέψαμε στα ιδανικά της Σοσιαλδημοκρατίας του Κεντρώου χώρου, του καθαρού λόγου αλλά και της ρεαλιστικής θεωρίας του ρόλου ενός κεντρώου κόμματος.
 
Καθοδηγητές μας τότε, ο Ιδρυτής του Κόμματος Σπύρος Κυπριανού, αλλά και αγνοί πατριώτες όπως ο Σταύρος Ποσκώτης και ο Νίκος Μουσιούττας, άνδρες με αρχές και αγνά πιστεύω. 
 
Από τότε και για δεκαετίες το Κόμμα μας όπως συμβαίνει συνήθως με τα κόμματα του κεντρώου πολιτικού χώρου, διαδραμάτιζε καθοριστικό ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου. 
 
Λυπούμαι να διαπιστώσω ότι από την αρχή της Προεδρίας σας καταφέρατε να βάλετε το κόμμα στο περιθώριο με αποτέλεσμα για μια δεκαετία (συμπεριλαμβανομένης και της παρούσας πενταετίας) το Κόμμα να βρίσκεται στην αντιπολίτευση.  Η βάση του κόμματος έχει αποκοπεί από την ηγεσία, η οποία αλαζονικά, εγωιστικά αλλά και απαξιωτικά πολλές φορές, αγνοεί όλα τα παραδοσιακά και ιστορικά μέλη του κόμματος. 
 
Καταφέρατε δυστυχώς να έχετε δίπλα σας μια ομάδα νεαρών χειροκροτητών οι οποίοι με τις λανθασμένες συμβουλές και επιπόλαιους χειρισμούς τους σε καθοριστικά θέματα, σας οδήγησαν σε σειρά λανθασμένων αποφάσεων.
 
Για καθαρά πρόσκαιρους και λανθασμένους λόγους προχωρήσατε στις τελευταίες εκλογές σε συμμαχίες με ανόμοια κόμματα ή ομάδες. Και επειδή κ. Πρόεδρε δεν αρέσκομαι σε γενικολογίες αναφέρομαι στην σύμπραξη με την Αλληλεγγύη, ένα κόμμα ξεκάθαρα αντίθετο με τις αρχές του ΔΗΚΟ, για να πετύχετε τι; 
 
Το τι πετύχατε κ. Πρόεδρε είναι να αφήσετε την κα. Θεοχάρους να σας εξαναγκάσει να αλλοιώσετε τις ιστορικές θέσεις του ΔΗΚΟ στο θέμα της ΔΔΟ, θέση που ο ίδιος ο μακαριστός πατέρας σας επιβεβαίωσε με την 8η Ιουλίου.
 
Αναθέσατε ρόλο συμβούλου σας στα θέματα οικονομίας στον κον. Πλατή, οι μέρες και τα έργα του οποίου είναι γνωστά κ. Πρόεδρε στον Κυπριακό Λαό.  Νωπές οι μνήμες του 2013 όταν ο κύριος αυτός έβγαινε στις τηλεοράσεις και προσπαθούσε να εξηγήσει ότι όλοι οι άλλοι ήσαν βλάκες και ότι μόνο αυτός είχε την μαγική λύση, αυτή της μετάβασης μας στη λίρα.
 
Κατάντια κ. Πρόεδρε, μπορούσατε να είχατε δίπλα σας καταξιωμένα στελέχη του ΔΗΚΟ, πρώην Υπουργούς Οικονομικών (Μαυρέλλης, Κεραυνός), Εμπορίου (Κοιλιάρης) και τόσους άλλους, αλλά εσείς επιλέξατε τα λάθος άτομα. 
 
Το χειρότερο όλων κ. Πρόεδρε είναι ότι εξαγγείλατε τη νέα στρατηγική σας, αλλά δεν πείσατε ούτε τα ίδια τα μέλη του κόμματο. Πώς θα πείθατε τον Κυπριακό Λαό, Και αφού δεν πείσατε τα μέλη σας κ. Πρόεδρε και προτού μελετήσετε με λεπτομέρεια τους λόγους που συνέτειναν στην αποτυχία σας, ξεκινήσατε το κυνήγι μαγισσών και τις διαγραφές μελών του κόμματος.
 
Για όλους τους πιο πάνω λόγους, και επειδή η νέα στρατηγική του κόμματος και οι νέες μεθόδοι αυτοκαταστροφής δεν με εκφράζουν σαν μετριοπαθή, κεντρώο άνθρωπο, σας καλώ όπως με διαγράψετε από μέλος του κόμματος».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με αμείωτη ένταση η εκκαθάριση-Νέες διαγραφές και παραπομπές στο Πειθαρχικό
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών χωρίς έλεος και πρόταση για κλάδο ελαίας στο ΔΗΚΟ
 
«Τα Φεβρουαριανά του ΔΗΚΟ»
Την παραίτησή του από μέλος του ΔΗΚΟ υπέβαλε σήμερα εξάλλου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΚΟ Αγίας Νάπας, Άδωνης Παπαντωνίου.
 
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή παραίτησης του κ. Παπαντωνίου:
 
«Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΗΚΟ.
 
Οι λόγοι είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλους, όπως έχουν αναλυθεί από συναγωνιστές που είτε παραιτήθηκαν είτε διαγράφηκαν πρόσφατα.
 
Σε συντομία, με την παραίτηση μου καταγγέλλω τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για ετσιθελικές αποφάσεις, με ορατό πλέον τον κίνδυνο διάσπασης του κόμματος, αλλά και για αποφάσεις και πολιτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τις πάγιες αρχές και θέσεις του ΔΗΚΟ.
 
Πολιτικές που τέθηκαν ενώπιον του λαού και απορρίφθηκαν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, θα έπρεπε πρώτιστα να προβληματίσουν την ηγεσία του ΔΗΚΟ και όχι να προσφεύγει σε μεθόδους σκοτεινών εποχών που κανένας δεν θέλει να θυμάται. Πολιτικές όπως,
 
•Η εγκατάλειψη της λύσης ΔΔΟ
•Ο ακραίος και απορριπτικός λόγος
•Η διείσδυση στις τάξεις του ΔΗΚΟ ακραίων στοιχείων
•Η εγκατάλειψη της μετριοπάθειας και της σύνεσης
•Η υιοθέτηση λαϊκίστικων και δημαγωγικών προτάσεων, είναι κατά κύριο λόγο οι βασικές αιτίες που δεν πείσατε, κυρίως τους ΔΗΚΟικούς για να σας ψηφίσουν, αλλά και τις ευρύτερες μάζες του πληθυσμού.
 
Θέλω, όμως προσωπικά να καταγγείλω ένα επιπρόσθετο γεγονός στο οποίο ήμουν ένας από τους συμμετέχοντες.  Συγκεκριμένα, πριν τις προεδρικές εκλογές είχαμε συναντηθεί στον επαγγελματικό μου χώρο στην Αγ. Νάπα, μία ομάδα μαζί με τον κ. Χρίστο Σενέκη, έναν εκπρόσωπο της ΕΔΕΚ και άλλοι.
 
Προσωπικά, είχα ζητήσει από τον κ. Σενέκη να αναζητηθούν εκείνοι οι τρόποι ώστε το κόμμα να κατορθώσει να επουλώσει τις πληγές του και επιτέλους να ενωθεί. Ο ίδιος είχε υποσχεθεί πως θα έκανε ότι ήταν δυνατό για το καλό του Κόμματος. Αντί αυτού, παρακολουθούμε, σήμερα να έχει στηθεί ένα εκτελεστικό απόσπασμα και την εκτέλεση συναγωνιστών, χωρίς καμία νομιμοποίηση, χωρίς καν να ακολουθηθεί μια σωστή και δημοκρατική διαδικασία.
 
Η 6η Σεπτεμβρίου είχε γραφτεί στην ιστορία ως  τα Σεπτεμβριανά. Με το δικό σας πογκρόμ όπως εξελίσσεται, θα γραφτείτε στην ιστορία ως τα Φεβρουαριανά του ΔΗΚΟ. Τέτοιες συμπεριφορές, τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές δεν με βρίσκουν σύμφωνο και ως εκ τούτου, υποβάλλω την παραίτηση μου ως Πρόεδρος της Τοπικής Ομάδας ΔΗΚΟ στην Αγία Νάπα».
 

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας