Πρόεδρος Αναστασιάδης: Πρώτα σύνθεση υπουργικού, μετά συνάντηση με Ακιντζί

Αποφασισμένος για συνέχιση του διαλόγου, τουλάχιστον όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές, δηλώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι για μια Διάσκεψη για την Κύπρο θα πρέπει να γίνει πρώτα καλή προετοιμασία.  «Χωρίς να είναι γνωστές οι θέσεις της Τουρκίας, και ιδιαίτερα χωρίς να συνάδουν με τις παραμέτρους του Γενικού Γραμματέα, θα είναι μια νέα προσπάθεια, η οποία θα οδηγηθεί και πάλι σε αποτυχία», σημειώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι αμέσως μετά τη διαμόρφωση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα επιδιώξει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουστάφα Ακιντζί , σημειώνοντας ότι ελπίζει να μην αντιμετωπίσει ανάλογες συμπεριφορές με το παρελθόν και οι δύο πλευρές να παραμείνουν προσηλωμένες στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις.
 
Αναφορικά με τη θέση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, ότι δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζει ότι Αθήνα και Λευκωσία διαμορφώνουν τις θέσεις τους με βάση το Δίκαιο της Θαλάσσης και σημειώνει ότι «τόσο για το θέμα της ΑΟΖ, όσο και για το Κυπριακό και των σχέσεών μας με την Τουρκία, είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματα αφού συνεκτιμηθούν οι βραχυπρόθεσμες, αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες και για τις δυο χώρες».
 
Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης, σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, σημείωσε ότι η Κύπρος συμπαραστέκεται ολόψυχα στους χειρισμούς των αδελφών Ελλήνων και υπογράμμισε ότι πρόκειται για πολιτικό και εθνικό θέμα που χρήζει χειρισμού από την ίδια την Ελλάδα.
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης