Άρωμα εσωστρέφειας στο κυβερνητικό στρατόπεδο με φόντο το νέο σχήμα

Πιο δύσκολη απ’ ό,τι ενδεχομένως και ο ίδιος αρχικά θα πίστευε εξελίσσεται η προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος.  
 
Τα πράγματα ήρθε εν πολλοίς να περιπλέξει η άρνηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του, που σε συνδυασμό με την μη ικανοποίηση της επιθυμίας του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μετακινηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον ώθησε ουσιαστικά στο να θέσει εαυτόν εκτός σχεδιασμών του Νίκου Αναστασιάδη για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Την ίδια ώρα, η εξέλιξη αυτή αναζωπύρωσε τις φήμες και τα σενάρια σε σχέση με το ενδιαφέρον του Χάρη Γεωργιάδη για την προεδρία του ΔΗΣΥ, δεδομένου ότι για το κυβερνών κόμμα είναι προγραμματισμένο Εκλογικό Συνέδριο την προσεχή άνοιξη, αλλά και του ξεκάθαρου μηνύματος που ο κ. Γεωργιάδης φρόντισε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση, πως η αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών δεν σημαίνει και αποχώρησή του από την πολιτική.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψε φωτιές στην Πινδάρου ο Χάρης

Αίσθηση προκαλούν εξάλλου τα τιτιβίσματα στήριξης στον Χάρη Γεωργιάδη από τους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, Γιώργο Παμπορίδη και Κωνσταντίνο Πετρίδη αντίστοιχα, πίσω από το περιεχόμενο των οποίων διαφαίνεται εν πολλοίς το οργιώδες παρασκήνιο που βρίσκεται σ’ εξέλιξη σε Προεδρικό και Πινδάρου με φόντο την σύσταση της νέας Κυβέρνησης, αλλά και μιας διαφαινόμενης εσωστρέφειας στην οποία δείχνει να έχει εισέλθει το κυβερνητικό στρατόπεδο, λίγα μόλις 48ωρα έπειτα από το νικηφόρο γι’ αυτό εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.

 

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το απερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο στη πρώτη του συνεδρία μετά τις προεδρικές εκλογές, και θεωρείται βέβαιο πως στο περιθώριο της συνόδου του θα συζητηθεί μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών το θέμα της σύνθεσης του νέου κυβερνητικού σχήματος.
 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές