Πεδίο μάχης το ΔΗΚΟ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο εσωκομματικός πόλεμος στο ΔΗΚΟ, στον απόηχο των προεδρικών εκλογών και υπό το πρίσμα των πληροφοριών που θέλουν τα διαγραφέντα-και όχι μόνο- μέλη του κόμματος, να προχωρούν στη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος.
 
Στο πλαίσιο αυτό, και μετά τις διαγραφές των τελευταίων ημερών-μελών του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής-, η Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε σήμερα όπως προβεί σε εισήγηση προς το Εκτελεστικό Γραφείο για παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και μελών του κόμματος που θεωρούνται δεύτερης γραμμής, με την κατηγορία της επίδειξης αντικομματικής συμπεριφοράς και της στήριξης άλλων υποψηφίων κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.
 
Την ίδια ώρα από την άλλη, συνεχίζονται οι παραιτήσεις μελών, με ηχηρή αυτή του διεθνολόγου Πέτρου Ζαρούνα, ο οποίος στις προεδρικές εκλογές συμπαρατάχθηκε με την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά.
 
Σε ανοιχτή επιστολή του προς τα μέλη και την  ηγεσία ΔΗΚΟ, ο κ. Ζαρούνας αναφέρει τα εξής:  

«Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να ενημερώσω την ηγεσία και τα μέλη του ΔΗΚΟ για την προσωπική μου απόφαση να αποχωρήσω και τυπικά από το κόμμα του οποίου τα τελευταία 6 χρόνια υπήρξα δραστήριο μέλος.

Η απόφαση μου είναι προϊόν της πολιτικής διαφωνίας μου με σημαντικές επιλογές του κόμματος. Αυτή τη διαφωνία μου την έχω ήδη καταγράψει τόσο με πολιτικές πράξεις όπως η στήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά όσο και με επικριτικά για την «Νέα Στρατηγική» άρθρα μου τα οποία έχω δημοσιεύσει στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ταυτόχρονα με την απόφαση μου αυτή επιθυμώ να ευχαριστήσω όλα εκείνα τα κεντρικά στελέχη του ΔΗΚΟ καθώς κάποια από τα τοπικά (Γέρι) με τα οποία συνεργάστηκα και των οποίων η βοήθεια ήταν σημαντική για πετύχω τα όσα κατάφερα ως στέλεχος του κόμματος.

Φεύγω σοφότερος από ότι ήρθα και κρατάω μόνο τα θετικά. Εύχομαι να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον με αφορμή άλλες ευκαιρίες και άλλες κοινές προσπάθειες.

Δηλώνω ότι θα συνεχίσω την πολύχρονη εμπλοκή μου στη δημόσια ζωή ως αυτόφωτος, ενεργός πολίτης και ως διεθνολόγος.

Στόχος μου είναι η χώρα μας, πατρίδα των παιδιών και των εγγονιών μου, να προοδεύει σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης».
Νωρίτερα σήμερα την παραίτησή του γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Κάτω Λακατάμειας, πρώην δήμαρχος Λακατάμειας, Μάριος Μαρκίδης, ενώ χθες γνωστοποίησε την παραίτησή του από το ΔΗΚΟ, ο δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς, Μαρίνος Κλεάνθους.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαγραφές από την ηγεσία, απαντούν με παραιτήσεις οι διαφωνούντες  
 
Την παραίτησή του εξάλλου γνωστοποίησε διά επιστολής του προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Αντώνης Χατζηβαρνάβας.
 

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα