Άναψε φωτιές στην Πινδάρου ο Χάρης

Λάδι στη φωτιά της φημολογίας που παρασκηνιακά και προ πολλού είχε αναπτυχθεί περί ενδιαφέροντός του για την προεδρία του ΔΗΣΥ, ήρθε να ρίξει η τελεσίδικη απόφαση του Χάρη Γεωργιάδη, όπως αυτή διαβιβάστηκε σήμερα από τον ίδιο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Η εξέλιξη αυτή αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από τις επόμενες κινήσεις του Χάρη Γεωργιάδη και δη το πολιτικό του μέλλον, με τον ίδιο να φροντίζει μάλιστα να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως η αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών δεν συνεπάγεται αποχώρησή του και από την πολιτική.
 
Πηγές από την Πινδάρου, που μίλησαν στον REPORTER, εκτιμούν πως η κίνηση αυτή του Χάρη Γεωργιάδη, σε περίπτωση που επιμείνει και δεν υπαναχωρήσει μπροστά σε νέες πιέσεις που ενδεχομένως δεχθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συνεχίσει στο Υπουργείο Οικονομικών, δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με το προγραμματιζόμενο για τον προσεχή Μάιο Εκλογικό Συνέδριο του ΔΗΣΥ.
 
Δηλαδή, με τις φημολογούμενες προ καιρού σκέψεις του να διεκδικήσει αναρρίχησή του στο ανώτατο σκαλοπάτι της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα, και από τη στιγμή που ήταν γνωστό πως ο Ιωάννης Κασουλίδης δεν θα συνέχιζε στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο Χάρης Γεωργιάδης δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για το Υπουργείο Εξωτερικών. Ένα χαρτοφυλάκιο ωστόσο που όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει στα χέρια του νυν Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη.
 
Με δεδομένο τούτο, όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, πλέον ο κ. Γεωργιάδης έχει κάθε επιχείρημα με το μέρος του να θέσει όσον αφορά μια ενδεχόμενη τελική απόφασή του να ριχθεί στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών του ΔΗΣΥ προς διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος.
 
Την ίδια ώρα από την άλλη, κρυφή ελπίδα τόσο σε Πινδάρου όσο και σε Προεδρικό, ήταν και παραμένει πως τελικά δεν θα χρειαζόταν και δεν θα χρειαστεί μια εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση-αν μη τι άλλο για την προεδρία του κόμματος-, μόλις λίγους μήνες μετά το καθ’ όλα πετυχημένο για την παράταξη αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και με τη νέα κυβέρνηση μόλις να ρίχνεται στην δουλειά για την νέα πενταετία.   
 
Μια τέτοια εσωκομματική αναμέτρηση, όπως υποδεικνύουν στον REPORTER κομματικές πηγές, αναπόφευκτα θα ανοίξει μέτωπα που πολύ πιθανόν θα οδηγήσουν σε μια επώδυνη και οδυνηρή εσωστρέφεια, ό,τι χειρότερο για τον ΔΗΣΥ σε αυτή την χρονική συγκυρία, αλλά και για το Προεδρικό στη νέα εποχή της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.    

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φεύγει από το Οικονομικών, δεν αποχωρεί από την πολιτική ο Χάρης
 

 

Δειτε Επισης

ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ