Ψάχνει εν ενεργεία βουλευτή να… μπολιάσει το νέο του κόμμα  ο Μάριος Καρογιάν

Στενό πρέσινγκ όχι μόνο να τοποθετηθεί δημόσια ( κάτι που έτσι και αλλιώς αναμένεται να κάνει), αλλά και να προχωρήσει στην εξαγγελία ενός νέου κομματικού χώρου, δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες από στενούς τους συνεργάτες , ο αποβληθείς πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του, η διεργασία για το νέο κόμμα  είναι σε προχωρημένο στάδιο και θα ολοκληρωθεί με τέτοιο τρόπο  που να δίνει την δυνατότητα σε όλα τα δυσαρεστημένα από την ηγεσία Νικόλα Παπαδόπουλου, στελέχη του ΔΗΚΟ, να αποκτήσουν φωνή και έκφραση.

Η εξαγγελία ωστόσο του νέου  πολιτικού χώρου από τον Μάριο Καρογιάν, που θα κινείται στο ιδεολογικό πλαίσιο της σοσιαλδημοκρατίας-  ενδέχεται να συνοδευτεί και από πολιτική κίνηση που θα ταράξει ακόμη περισσότερο τα φουρτουνιασμένα από τις αποβολές νερά του ΔΗΚΟ.

Μπόλιασμα με βουλευτή
Στόχος του Μάριου Καρογιάν δεν είναι απλά η δημιουργία ενός νέου κομματικού χώρου, αλλά ο χώρος αυτός να έχει και  από την γέννηση του κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Επιθυμία που με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν μπορεί να μεταφραστεί σε τίποτε άλλο από «μεταγραφή» ενός εν ενεργεία βουλευτή στις τάξης του. (Σημειώνεται πως οι επόμενες βουλευτικές είναι το 2021).
Όπως θεωρούν , μετά τις διαδικασίες εξπρές για την αποβολή στελεχών, ενδέχεται να υπάρχει περιθώριο, διαφοροποίηση της στάσης ενός τουλάχιστον βουλευτή του ΔΗΚΟ.

Το ρεπορτάζ πάντως από το ΔΗΚΟ αναφέρει πως όντως υπάρχει βουλευτής ή βουλευτές βουλευτές που δεν επικροτούν  τις διαδικασίες διαγραφής που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένουν να δουν που θα οδηγηθούν στο τέλος τα πράγματα με το κόμμα για να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Τέτοια είναι η περίπτωση του Άγγελου Βότση, ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα πληροφορίες από το περιβάλλον του θεωρεί άκαιρο και άτοπο να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση στην παρούσα φάση για άλλα κόμματα και πως η ουσία πρέπει να είναι στα  τεράστια προβλήματα που προέκυψαν στο κόμμα μετά τις προεδρικές εκλογές και τα δικαστήρια που έχουν στηθεί.

Οι  πιθανότητες επίσπευσης της εξαγγελίας του νέου σχήματος από τον διαγραφέντα πρώην πρόεδρο του ΔΗΚΟ, αυξάνονται  και από τις πληροφορίες που έρχονται από του συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι  οποίοι - με μία φωνή σχεδόν - συμβουλεύουν τον Νίκο Αναστασιάδη, να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε αξιοποίηση του Μάριου Καρογιάν στο νέο Κυβερνητικό σχήμα, άσχετα με το αν θα το ήθελε ή  όχι.

Το σημείο που τυγχάνει επισήμανσης, είναι η οργίλη αντίδραση από τον Νίκόλα Παπαδόπουλο σε περίπτωση αξιοποίησης του Μάριου Καρογιάν από τον Νίκο Αναστασιάδη, καθώς ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ χρεώνει και σε προσωπικό επίπεδο στον κ. Καρογιάν μερίδιο της ευθύνης για την αποτυχία του νε περάσει στον δεύτερο γύρο.  Όπως διευκρινίζεται επίσημη συνεργασία Αναστασιάδη – Καρογιάν, θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες συνεργασίας του ΔΗΚΟ σε σημαντικά νομοσχέδια για την οικονομία  όπως έγινε μετά το κούρεμα.  
 
Όσο είναι ζεστό το σίδερο
Οι πιέσεις προς τον Μάριο Καρογιάν για σύντομη εξαγγελία του νέου σχήματος από τους συνεργάτες του αυξάνονται στην βάση και της φιλοσοφίας ότι «ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ», καθώς δεν θέλουν να κρυώσει το σίδερο της δυσαρέσκειας προς τους  χειρισμούς του Νικόλα Παπαδόπουλου,  που οδήγησαν στις σχεδόν άμεσες αποβολές μελών και αξιωματούχων, μετά τις προεδρικές εκλογές.
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»