Τριγμοί στο Πειθαρχικό του ΔΗΚΟ-Μέλος διαφώνησε και παραιτήθηκε

 
Ραγδαίες εξελίξεις καταγράφονται στο ΔΗΚΟ όπου σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 15:00 το μεσημέρι η διαδικασία ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος για την εκδίκαση των υπόλοιπων υποθέσεων μελών που δεν πειθάρχησαν.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέλος του Πειθαρχικού, που ας σημειωθεί χθες αποφάσισε την αποβολή του Μάριου Κάρογιαν και άλλων δέκα μελών, διαφώνησε με τον Πρόεδρο του σώματος, Πανίκο Λεωνίδου και παραιτήθηκε.
 
Σημειώνεται επίσης, πως από τα δέκα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, που παραπέμφθηκαν, προσήλθαν σήμερα στο Πειθαρχικό τρία, αλλά η όλη διαδικασία ουσιαστικά μπλόκαρε μετά την παραίτηση του μέλους του Πειθαρχικού, Ανδρέα Μερακλή, αφού εκ των πραγμάτων προέκυψαν διαδικαστικά ζητήματα.
 
Να θυμίσουμε ότι με χθεσινή απόφαση του το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ προχώρησε στην αποβολή έντεκα μελών του κόμματος, ανάμεσα στους οποίους ο τέως πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν και η πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ Αντιγόνη Παπαδοπούλου, άνοιξε για τα καλά τον ασκό του Αιόλου. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο απέβαλε τα πέντε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, Μάριο Καρογιάν, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Μιχάλη Γιακουμή, Χρίστο Φλουρέντζο και Γιάννο Λακκοτρύπη, καθώς και επτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Τους Μάριο Πρωτοπαπά, Τάκη Γαβριηλίδη, Γιάννο Τσάππα, Τάσο Κιτέος, Αντρέα Χαμπάκη, Αντώνη Αντωνίου (Σάββα) και Τάκη Αττιπά, ενώ των κατηγοριών απαλλάχθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Στέφανος Στεφάνου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα διαγραφέντα μέλη του ΔΗΚΟ σκοπεύουν να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο με στόχο την ακύρωση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ σήμερα την παραίτησή του από το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρίνος Κλεάνθους, κάνοντας λόγο για μεταλλαγμένο κόμμα.  
 
Μιλώντας το μεσημέρι στο TVONE, o πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου υποστήριξε πως με τις συμπεριφορές τους τα συγκεκριμένα στελέχη οδήγησαν τους εαυτούς τους εκτός κόμματος.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών