Βλέπει τους Υπουργούς του, έκοψε την ονοματολογία ο Πρόεδρος

Κύκλο συναντήσεων με τους Υπουργούς της απερχόμενης Κυβέρνησης εγκαινίασε σήμερα ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των διεργασιών για σχηματισμό του νέου κυβερνητικού του σχήματος.
 
Τα σκαλιά του Προεδρικού ανέβηκαν το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, με τον πρώτο να διαβιβάζει στον Νίκο Αναστασιάδη την απόφασή του ν’ αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση και την επιθυμία του, συναφώς, να μην επαναδιοριστεί.

 

 

Έτσι, ο κ. Κασουλίδης έγινε ο πρώτος από τους υφιστάμενους Υπουργούς που ξεκαθάρισε και επίσημα πως δεν συνεχίζει στη νέα Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται ότι θα δει κατ’ ιδίαν όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, θα συνέλθει στην πρώτη του συνεδρία μετά τις προεδρικές εκλογές, την ερχόμενη Πέμπτη.
 
Όσον αφορά την ονοματολογία που αναπτύσσεται σε σχέση με τη σύνθεση του νέου Υπουργικού, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Νίκου Χριστοδουλίδη, είτε διατηρώντας τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου είτε ως Υπουργός Εξωτερικών, του Χάρη Γεωργιάδη, είτε παραμένοντας στο Υπουργείο Οικονομικών είτε αναλαμβάνοντας άλλο χαρτοφυλάκιο, του Κωνσταντίνου Πετρίδη, είτε παραμένοντας στο Υπουργείο Εσωτερικών είτε αναλαμβάνοντας άλλο χαρτοφυλάκιο, καθώς και του Γιώργου Λακκοτρύπη στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.  
 
Πέραν τούτων, επιθυμία του Προεδρικού, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι όπως στο κυβερνητικό σχήμα συνεχίσει και η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία τους τελευταίους μήνες-μολονότι δεν εξέφρασε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά πρόθεση να μην συνεχίσει- το άφηνε να αιωρείται ως σκέψη για προσωπικούς της λόγους.  
 
Αποφασισμένος να μην συνεχίσει ως Υπουργός εμφανίζεται, πάντως, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος και δημοσίως  δεν απέκρυψε το τελευταίο διάστημα την επιθυμία του αυτή, την οποία και θα διαβιβάσει και επισήμως κατά τη συνάντηση που θα έχουν, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως υπό το πρίσμα της άκρατης σεναριολογίας και ονοματολογίας που έχει αναπτυχθεί από το βράδυ κιόλας της Κυριακής όσον αφορά τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναγκάστηκε σήμερα να προχωρήσει σε παρέμβαση επί του θέματος, υπογραμμίζοντας πως τα όσα διαδίδονται ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 
Αναλυτική η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:
 
«Με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι κύριο μέλημα, μετά την επανεκλογή του, είναι ο καθορισμός και η ιεράρχηση σειράς δράσεων με βάση το προεκλογικό του πρόγραμμα.
 
Ως εκ τούτου, η ενασχόληση με τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος θα τον απασχολήσει όταν θα ολοκληρωθούν οι όλοι σχεδιασμοί για την ακολουθητέα πολιτική στα προβλήματα και τις προκλήσεις που η νέα Κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει.
 
Συνεπώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνει θερμή έκκληση προς τους λειτουργούς των ΜΜΕ να μη δίνουν πίστη στις οποιεσδήποτε φήμες ή διαδόσεις για τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. 
 
Τα όσα διαδίδονται ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν θα περιμένει για το νέο Υπουργικό-Τρέχει με χίλια ο Αναστασιάδης
 

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων