Ενεργό ηφαίστειο το ΔΗΚΟ-Διαγραφές, παραιτήσεις και βαριές κουβέντες

Σε τροχιά ολοκληρωτικού εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος εισήλθε το ΔΗΚΟ, με το ηφαίστειο της διαχρονικής εσωστρέφειας που εδώ και καιρό παρέμενε και από τις δύο πλευρές ανενεργό ένεκα των προεδρικών εκλογών, να εκρήγνυται και τη λάβα του να παρασύρει πολλούς στο πέρασμά της.
 
Η χθεσινή απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΗΚΟ να προχωρήσει στην αποβολή έντεκα μελών του κόμματος, ανάμεσα στους οποίους ο τέως πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν και η πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ Αντιγόνη Παπαδοπούλου, άνοιξε για τα καλά τον ασκό του Αιόλου.
 
Υπενθυμίζεται πως το Πειθαρχικό Συμβούλιο απέβαλε τα πέντε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, Μάριο Καρογιάν, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Μιχάλη Γιακουμή, Χρίστο Φλουρέντζο και Γιάννο Λακκοτρύπη, καθώς και επτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
 
Τους Μάριο Πρωτοπαπά, Τάκη Γαβριηλίδη, Γιάννο Τσάππα, Τάσο Κιτέος, Αντρέα Χαμπάκη, Αντώνη Αντωνίου (Σάββα) και Τάκη Αττιπά, ενώ των κατηγοριών απαλλάχθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Στέφανος Στεφάνου.
 
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ θα συνεχίσει σήμερα τη συνεδρία του για δίκη των υπολοίπων εννέα μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία κατηγορούνται για επίδειξη αντικομματικής συμπεριφοράς ως προς τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τις προεδρικές εκλογές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η λίστα....«θανάτου» του ΔΗΚΟ- Αυτοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα διαγραφέντα μέλη του ΔΗΚΟ σκοπεύουν να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο με στόχο την ακύρωση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ σήμερα την παραίτησή του από το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρίνος Κλεάνθους, κάνοντας λόγο για μεταλλαγμένο κόμμα.  
 
«Οι συνοπτικές δίκες-παρωδία επιβεβαιώνουν πως η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ και ο στενός πυρήνας που την περιβάλλει αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναλάβει τις ευθύνες της.  
 
Σε αυτό το νέο ΔΗΚΟ των διώξεων, της έλλειψης δημοκρατίας, της καχυποψίας, των ακραίων θέσεων, ένας υγιής και σκεπτόμενος κεντρώος δεν μπορεί να έχει θέση.
 
Γι’ αυτό και δηλώνω πως δίνω την παραίτησή μου από το μεταλλαγμένο κόμμα του οποίου σήμερα ηγείται ο Νικόλας Παπαδόπουλος», αναφέρει στην σχετική γραπτή δήλωσή του κ. Κλεάνθους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζει αντεπίθεση με… «βόμβες» ο Καρογιάν μετά τον «αποκεφαλισμό του» 

Μιλώντας το μεσημέρι στο TVONE, o πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου υποστήριξε πως με τις συμπεριφορές τους τα συγκεκριμένα στελέχη οδήγησαν τους εαυτούς τους εκτός κόμματος.
 
«Διότι το πολιτικό μήνυμα και το πολιτικό συμπέρασμα είναι αυτό. Ότι οι ίδιοι με τις πράξεις, τις ενέργειες, τις παραλείψεις και την εν γένει συμπεριφορά τους, έχουν πληγώσει, έχουν προσβάλει και έχουν μειώσει, και την αξιοπιστία του κόμματος, αλλά κυρίως την δράση και τον κόσμο του ΔΗΚΟ, ο οποίος αγαπά το κόμμα του, είναι εκεί εντεταγμένος και είναι στην πρώτη γραμμή, αγωνίστηκε για να προβάλει την θέση και την υποψηφιότητα του προέδρου, μετά από την ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής για στήριξη της υποψηφιότητας του πρόεδρου», ανέφερε ο κ. Λεωνίδου.

Δειτε Επισης

Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας