Πήρε τη μερίδα του λέοντος από ενδιάμεσο χώρο και ΕΛΑΜ ο Αναστασιάδης

Την μεγαλύτερη πίτα από τους ψηφοφόρους των κομμάτων ο υποψήφιος των οποίων δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών κέρδισε κατά την χθεσινή επαναληπτική εκλογική διαδικασία ο Νίκος Αναστασιάδης, καθιστώντας την επικράτησή του έναντι του Σταύρου Μαλά πολύ πιο άνετη από ό,τι θα ανέμενε ακόμη και ο πιο αισιόδοξος υποστηρικτής του.
 
Όπως κατέδειξαν τα σχετικά ευρήματα της δημοσκόπησης εξόδου που διενήργησε κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία η Prime για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα»:
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 50% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 36%. Ένα 14% των ΔΗΚΟϊκών που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλληλεγγύη προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 75% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 18%. Ένα 7% των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 69% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 11%. Ένα 20% των ψηφοφόρων του ΕΛΑΜ που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους του Κινήματος Οικολόγων προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 48% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 37%. Ένα 15% των ψηφοφόρων των Οικολόγων που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
Αντίθετα, πλειοψηφικά προς τον Σταύρο Μαλά κινήθηκαν όσοι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών άσκησαν και χθες το εκλογικό τους δικαίωμα. Συγκεκριμένα:
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 34% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 50%. Ένα 16% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
*Απ’ όσους ψηφοφόρους της Συμμαχίας Πολιτών προσήλθαν χθες στις κάλπες, το 37% ψήφισε τον Νικό Αναστασιάδη, ενώ τον Σταύρο Μαλά το 46%. Ένα 17% των ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών που προσήλθε χθες στις κάλπες, «ψήφισε» άκυρο ή λευκό.   
 
Αξίζει να σημειωθεί πως από το 25% του Νικόλα Παπαδόπουλου στον πρώτο γύρο, προσήλθε στις κάλπες κατά τον δεύτερο γύρο το 15%, με ένα 10% δηλαδή να απέχει.
 
Εξαιρετικά υψηλές ήταν οι συσπειρώσεις των δύο κομμάτων, οι υποψήφιοι των οποίων διεκδίκησαν μέχρι τέλους το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, με τη συσπείρωση του ΔΗΣΥ να φθάνει το 96% και τη συσπείρωση του ΑΚΕΛ το 97%.  
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ