Κλειδώνουν με τον «κανένα» ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι

Το σκηνικό όσον αφορά τη στάση των χαμένων κομμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αποσαφηνίζεται σήμερα πλήρως, καθότι τις τελικές τους αποφάσεις λαμβάνουν, μετά το ΔΗΚΟ και τη Συμμαχία Πολιτών που ήδη το έπραξαν, η ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
 
Όσον αφορά την ΕΔΕΚ, στις τέσσερις το απόγευμα θα συνεδριάσει στη Λεμεσό το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος για να διαμορφώσει εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνέλθει δύο ώρες αργότερα για την επικυρώσει.
 
Η ΕΔΕΚ θεωρείται δεδομένο πως θα αποφασίσει να μην στηρίξει ούτε τον Νίκο Αναστασιάδη ούτε τον Σταύρο Μαλά, κάτι που ουσιαστικά εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος απόφαση, για λευκό, θα λάβει σήμερα το απόγευμα και το Κίνημα Αλληλεγγύη, στη βάση σχετικής εισήγησης που προχθές διαμόρφωσε το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος. Η εισήγηση θα τεθεί αρχικά ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου και ακολούθως στην Κεντρική Επιτροπή για επικύρωση.
 
Στις επτά το βράδυ εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί Παγκύπρια Εκλογική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, η οποία με τη σειρά της θα οριστικοποιήσει τη στάση των Οικολόγων για τη δεύτερη Κυριακή.
 
Όπως και τα άλλα τρία κόμματα που στον πρώτο γύρο υποστήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, έτσι και οι Οικολόγοι θα ταχθούν για ούτε τον έναν ούτε τον άλλον.
 
Σημειώνεται πως σήμερα ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδικής έχει συναντήσεις με τους δύο υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρο Μαλά και Νίκο Αναστασιάδη, οι οποίες ωστόσο συναντήσεις δεν φαντάζουν ικανές να ανατρέψουν την προδιαγεγραμμένη πορεία του Κινήματος.  
 
Συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη έχει εξάλλου σήμερα και η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, χωρίς επίσης να υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση αλλαγής πλεύσης της Αλληλεγγύης.
 
Υπενθυμίζεται πως χθες την τελική της απόφαση, για ψήφο κατά συνείδηση, έλαβε η Συμμαχία Πολιτών, ενώ εντός των αμέσως επόμενων ωρών αναμένεται να λάβει την απόφασή του και το ΕΛΑΜ.
 
 

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές