Αποτιμούν θετικά την εμφάνιση των υποψηφίων τους στο debate

Τις χαμηλές προσδοκίες που υπήρχαν όσον αφορά το τι ουσιαστικό θ’ απέφερε το πολυσυζητημένο ντιμπέιτ των πέντε βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε η χθεσινοβραδινή διακαναλική τους τηλεμαχία.
 
Οι υποψήφιοι εμφανιστήκαν κουμπωμένοι και αρκέστηκαν στο να επαναλάβουν απλώς τις γνωστές τους θέσεις, τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία, με αποτέλεσμα κανένας από τους πέντε συμμετέχοντες να μην μπορεί, αντικειμενικά ομιλούντες, να χαρακτηριστεί σαν ο νικητής του ντιμπέιτ.
 
Το κρίσιμο ερώτημα κατά ποσό η χθεσινοβραδινή παρουσία των πέντε υποψηφίων μπορεί να συνέβαλε στη διαφοροποίηση των προθέσεων μερίδας του εκλογικού σώματος ή στην καταστάλαξη μιας άλλης μερίδας-αυτής των αναποφάσιστων- σε σχέση με τον ποιον θα ψηφίσουν, δεν μπορεί ν’ απαντηθεί αυτή τη στιγμή με ασφάλεια, ενώ είναι κάτι για το οποίο προφανώς και θα μάθουν τις αμέσως επόμενες ώρες τα επιτελεία των υποψηφίων μέσα από τις μετρήσεις-δημοσκοπήσεις που τρέχουν για ιδίαν χρήση.
 
Ωστόσο, μια γενική αντίληψη που υπάρχει από την πρώτη στιγμή της ολοκλήρωσης του ντιμπέιτ είναι πως μέσα από την τακτική που ακολούθησαν και οι πέντε υποψήφιοι, περισσότερο θέλησαν να κλειδώσουν τους ήδη προσκείμενους προς τον καθένα από αυτούς ψηφοφόρους, δηλαδή να μην έχουν απώλειες, παρά να κερδίσουν τους ακόμη αμφιταλαντευόμενους.

Από την πλευρά τους βέβαια, οι επιτελείς των υποψήφιων δεν μπορούν παρά να αποτιμούν με θετικό πρόσημο τη χθεσινοβραδινή εμφάνιση των υποψηφίων τους.   

Μια αναγκαιότητα και μια πραγματικότητα
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές. Σε λίγα εικοσιτετράωρα οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες και θα αποφασίσουν ποιος θα βρίσκεται στο πηδάλιο της χώρας για να μας οδηγήσει ακόμα πιο μπροστά», ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου.
 
«Από την χθεσινή τηλεμαχία των επικρατέστερων υποψηφίων», επισήμανε, «προκύπτει μια αναγκαιότητα και μια πραγματικότητα.
 
Η πραγματικότητα είναι αυτή που ο καθένας μας ζει, δηλαδή η σταθερή πορεία, η ασφάλεια και η προοπτική. Η αναγκαιότητα είναι η διατήρηση αυτής της πορείας χωρίς εκτροχιασμούς και πειράματα.
 
Την ερχόμενη Κυριακή λοιπόν δεν θέτουμε σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας μας.
Την Κυριακή δεν χαρίζουμε την ψήφο μας σε κανένα. Και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο ψηφίζουμε τον Νίκο Αναστασιάδη. Του δίνουμε την δύναμη που χρειάζεται για να διασφαλίσουμε το μέλλον της Κύπρου μας, για να οδηγήσουμε την Κύπρο μας στην νέα εποχή».

«Αυτός που πραγματικά ξεχωρίζει»
«Η χθεσινοβραδινή τηλεμαχία ανέδειξε τον Σταύρο Μαλά ως εκείνο τον υποψήφιο που πραγματικά ξεχωρίζει. Που αξίζει τη στήριξη και τη ψήφο των πολιτών που οραματίζονται και προσδοκούν Κύπρο επανενωμένη, ευημερούσα και σύγχρονη», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
 
«Ο Σταύρος Μαλάς», συνέχισε, «με δυναμισμό, αποφασιστικότητα, τεκμηρίωση και ειλικρίνεια παρουσίασε τις θέσεις του για το Κυπριακό και την πρόταση του για την επόμενη μέρα των Προεδρικών Εκλογών.
 
Δήλωσε την ετοιμότητα του να συναντήσει τον κ. Ακιντζί αμέσως μετά και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από εκεί που σταμάτησαν στο Κρανς Μοντανά. Όλα αυτά σε πλήρη συνεννόηση με την ελληνική Κυβέρνηση και τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας.
 
Στον αντίποδα, ο κ. Αναστασιάδης με την ψεσινή του παρουσία επιβεβαίωσε αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Ό, τι είχε να δώσει, το έδωσε. Απέδειξε δυστυχώς ότι βάζει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τα μικροκομματικά συμφέροντα πάνω από οτιδήποτε άλλο. Ο δε κ. Παπαδόπουλος αδυνατούσε να δώσει πειστικές απαντήσεις για τη δήθεν νέα, δήθεν στρατηγική που επικαλείται η οποία μόνο σε αδιέξοδα και περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει.
 
Όσα υποστήριζε χθες το βράδυ ο κ. Παπαδόπουλος δοκιμάστηκαν στο παρελθόν. Τα δοκίμασε και ο κ. Αναστασιάδης μόλις εκλέγηκε στην Προεδρία. Δεν φορτωθήκαμε μόνο την αποτυχία τους, αλλά κάθε φορά πηγαίναμε και ένα βήμα πίσω από όσα είχαμε κερδίσει». 

Να ψηφίσουν τον καλύτερο  
«Από τη χθεσινή τηλεμαχία αναδείχθηκε η πολυεπίπεδη εμπειρία του κ. Γιώργου Λιλλήκα, οι ικανότητες και τα αποτελέσματα που είχε ως Υπουργός Ενέργειας και Υπουργός Εξωτερικών αλλά και η βαθιά γνώση του για τα θέματα του Φυσικού Αερίου, της διεθνούς διπλωματίας, της εξωτερικής πολιτικής, του κυπριακού και την ανάγκη για ένα νέο οικονομικό μοντέλο», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Λιλλήκα, Ανδρέας Αποστόλου.
 
Και συνέχισε: «Ο κ. Λιλλήκας, ανέδειξε ακόμη ότι θέλει να δώσει δύναμη, ρόλο και φωνή στους πολίτες με την πρόταση του για την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν τη μορφή λύσης που επιθυμούν.
 
Ανέδειξε παράλληλα την  ανάγκη να στηρίξουμε ως κράτος τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού άμεσα με συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις.
 
Ανέδειξε επίσης υλοποιήσιμες και έξυπνες προτάσεις για επίλυση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, όπως τα ΜΕΔ, κουρεμένους κτλ οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και τους φορολογούμενους.
 
Αυτές οι εκλογές δεν θα κρίνουν την τύχη των κομματικών ηγεσιών, αλλά την τύχη της πατρίδα μας.
 
Εμείς, καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές. Να πάρουν το ψηφοδέλτιο και όταν βρίσκονται μόνοι πίσω από το παραβάν, να κρίνουν ελεύθερα και να ψηφίσουν τον πιο έμπειρο, τον πιο ικανό, ο τον πιο κατάλληλο.
 
Τους καλούμε να ψηφίσουν εκείνον που θεωρούν καλύτερο και να περάσουν με τη ψήφο τους στο δεύτερο γύρο εκείνον τον υποψήφιο που μπορεί να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη».

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου