Με αμυντικογενή τακτική στο debate-Έκαναν παιχνίδι συντήρησης οι υποψήφιοι

Μάλλον χωρίς μεγάλο νικητή όσον αφορά το παιχνίδι των εντυπώσεων, αλλά και χωρίς οποιεσδήποτε εκπλήξεις σε σχέση με τις θέσεις τους τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία-εσωτερική διακυβέρνηση, ολοκληρώθηκε η διακαναλική τηλεμαχία των πέντε βασικών υποψηφίων ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή.
 
Και οι πέντε υποψήφιοι ουσιαστικά επανέλαβαν τις ήδη γνωστές τους θέσεις επιλέγοντας να εμφανιστούν με… αμυντικογενή τακτική, έχοντας περισσότερο στο μυαλό την αποφυγή λαθών που στη χρονική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε ενδεχομένως ν’ απέβαιναν μοιραία όσον αφορά την κατάληξη της εκλογικής τους προσπάθειας.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης εμφανίστηκε συναινετικός σε μια σαφή προσπάθειά του να κρατήσει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας ενόψει δεύτερου γύρου, αν όχι με τις ηγεσίες, τουλάχιστον με τους ψηφοφόρους των ανθυποψηφίων του.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης, υπεραμύνθηκε των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνησή του την τελευταία πενταετία, αποκρούοντας τα πυρά που δέχεται ένθεν και ένθεν για το Κυπριακό, ενώ σε ό,τι αφορά το κούρεμα καταθέσεων εστίασε στην απόρριψη από πλευράς Βουλής της πρώτης απόφασης του Γιούρογκρουπ για επιβολή εφάπαξ φορολογίας επί όλων των καταθέσεων. «Για 5000 χιλιάδες ευρώ φθάσαμε και αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε το πραγματικό κούρεμα», τόνισε.
 
Από την άλλη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος άσκησε όπως ήταν αναμενόμενο έντονη κριτική στον Νίκο Αναστασιάδη για Κυπριακό και οικονομία, στρέφοντας την ίδια στιγμή τα πυρά του και κατά του βασικού του αντίπαλου την πρώτη Κυριακή, του Σταύρου Μαλά, με τον οποίο όπως όλα δείχνουν θα δώσει μεγάλη μάχη για το δεύτερο εισιτήριο, που θα οδηγήσει στην δεύτερη Κυριακή.
 
Ανάλογη με του Νικόλα Παπαδόπουλου υπήρξε και η τακτική του Σταύρου Μαλά, κτυπώντας μια τον Νίκο Αναστασιάδη και μια τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ ουδόλως τυχαία δεν ήταν η επανειλημμένη παραίνεσή του να κριθεί στη βάση του Προγράμματος Διακυβέρνησης που καταθέτει ενώπιον του λαού και όχι επί τη βάσει των πεπραγμένων της προηγούμενης Κυβέρνησης(σ.σ. Χριστόφια), της οποίας διετέλεσε μέλος ως Υπουργός Υγείας.
 
Ο Σταύρος Μαλάς, ήταν πάντως αυτός που έβγαλε την είδηση κατά το ντιμπέιτ, αποκαλύπτοντας πως θα ανακοινώσει το άτομο που θα διορίσει Υπουργό Οικονομικών, δεδομένου ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο, μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής.
 
Ταυτόχρονα, υπήρξε ο μοναδικός από τους υποψήφιους που έκλεισε εκ των προτέρων την πόρτα στο ΕΛΑΜ για οποιασδήποτε μορφής διάλογο μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής.
 
Όσον αφορά τους Γιώργο Λιλλήκα και Χρίστο Χρίστου, εστίασαν και οι δύο στο να περάσουν το μήνυμα του αντισυστημικού χαρακτήρα των υποψηφιοτήτων τους και ως οι δύο υποψήφιοι που ξεκάθαρα απορρίπτουν τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Άοσμο και άχρωμο το debate - Επανέλαβαν εαυτούς οι υποψήφιοι
 

Δειτε Επισης

Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών