Επ. Περιβάλλοντος: Η Κύπρος έχει αρκετά στοιχήματα να κερδίσει για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Κύπρος έχει αρκετά στοιχήματα να κερδίσει όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση ειδικά με τους ευρωπαϊκούς της στόχους, ανέφερε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία παρέδωσε την Παρασκευή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έκθεσή της από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι τον Νοέμβριο 2017.

Η έκθεση περιλαμβάνει τις δράσεις του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και τις απόψεις που κατατέθηκαν στους Υπουργούς.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε την κ. Παναγιώτου για τη σκληρή της δουλειά ώστε να προωθηθεί μια πολιτική φιλική προς το περιβάλλον.

«Προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθούμε στις παρατηρήσεις και πιστεύω ότι στα πλείστα είμαστε στην ίδια γραμμή πλεύσης», ανέφερε.

Ευχαρίστησε παράλληλα την Επίτροπο Περιβάλλοντος για τις προσπάθειές της και τις δράσεις της, ώστε η Κύπρος να είναι πλέον εναρμονισμένη με όσα και ως μέλος της ΕΕ έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εξερχόμενη του Προεδρικού, η κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι η Κύπρος πρέπει να επικεντρωθεί στην βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.  

Πρόσθεσε ότι για να μπορέσει να γίνει αυτό θα πρέπει να καταμετρηθεί η φέρουσα ικανότητα του νησιού σε σχέση με τους φυσικούς πόρους και είναι πολύ σημαντικό να γίνει το σχέδιο «Νήσου Κύπρου».

Εξήγησε ότι αυτό υπάρχει ήδη στη νομοθεσία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αυτό που μένει είναι να προχωρήσει η μελέτη, ώστε να γνωρίζει και η πολιτεία και οι πολίτες, τις δυνατότητες ανάπτυξης του κάθε τομέα ώστε να μπορεί να έχει βιωσιμότητα και οικονομικά και οικολογικά οφέλη.

Είπε επίσης ότι σε σχέση με τη μείωση των ρύπων υπάρχουν αρκετά προβλήματα, αφού πρέπει να γίνουν βήματα σε σχέση με τις μεταφορές και πρέπει να αυξηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Επεσήμανε επίσης ότι δεν έχει περάσει το ενδιάμεσο στάδιο του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

«Άρα όλα αυτά χρειάζονται μελέτη για να μπορέσουμε να μπούμε σε μια νέα εποχή που έχει να κάνει με μια οικονομία με χαμηλές εκπομπές, που είναι και ο ευρωπαϊκός μας στόχος αλλά και είναι πλέον ο στόχος των Ηνωμένων Εθνών. Είναι στην ατζέντα 2020-30, έχει να κάνει με τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη και όλα αυτά έχουν πλέον χρονοδιαγράμματα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και σχετικές κυρώσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα