Πρόεδρος ΕΛΚ: Η Τουρκία δεν ξεφεύγει από την μη αναγνώριση της Κύπρου

 
Η Τουρκία "δεν ξεφεύγει" από το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζει κράτος μέλος της ΕΕ, λέει ο πρόεδρος του ΕΛΚ Joseph Daul στο KΥΠΕ. Ο Joseph Daul, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (το ΕΛΚ είναι η πολιτική οικογένεια που περιλαμβάνει τόσο το γερμανικό CDU / CSU όσο και το αυστριακό APP που έχει ξεκινήσει το διάλογο για το μέλλον ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας), καλεί την Τουρκία "να διευκολύνει ένα κλίμα που να ευνοεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και να συμβάλει συγκεκριμένα στις συνεχιζόμενες προσπάθειες αποσύροντας τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί".
 
Η έκκληση πραγματοποιείται μετά από έντονες συζητήσεις στο πλαίσιο του ΕΛΚ σχετικά με τη μελλοντική πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ, τονίζοντας ότι "η Τουρκία δεν ξεφεύγει από την μη αναγνώριση ενός κράτους μέλους της ΕΕ, δηλαδή της Κύπρου".
 
Ο πρόεδρος Daul έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ύστερα από μήνες εσωτερικών συζητήσεων μεταξύ των κομμάτων της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ για το μέλλον των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας, τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης και τις πιθανές μελλοντικές εταιρικές σχέσεις, που προτάθηκαν από ορισμένα μέλη της (Αυστρία).
 
Ο Joseph Daul, μεταφέροντας τις ήδη συμφωνηθείσες θέσεις των κυριότερων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων  μελών του ΕΛΚ, εξηγεί σαφώς ότι η επίλυση του Κυπριακού "χωρίζει την Τουρκία και τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες". Είναι επίσης απόλυτος στο ότι η Τουρκία σε αυτό το στάδιο δεν πληροί τα κριτήρια για να γίνει μέλος της ΕΕ.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας