Η τήρηση κυβερνητικών δεσμεύσεων σε τραπεζοϋπαλλήλους θέμα ηθικής τάξης, είπε ο Ν. Παπαδόπουλος

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως συνιστά θέμα ηθικής τάξης η κατά γράμμα τήρηση των δεσμεύσεων, που έδωσε το 2013 η Κυβέρνηση για το ταμείο προνοίας των τραπεζοϋπαλλήλων.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα με την ηγεσία της ΕΤΥΚ και ακολούθως παρουσίασε το πρόγραμμα του και τις προτάσεις του για την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων σε ανοικτή συζήτηση με τα μέλη της ΕΤΥΚ.
 
Σε δήλωση  μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικονομία της Κύπρου μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα, να ξαναγίνει μια δυναμική και ανερχόμενη οικονομία στην καρδιά της ΕΕ, όπως ήταν το 2008, «φτάνει να αναλάβουμε τώρα πρωτοβουλίες και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».
 
Βασικό σημείο της στρατηγικής που προτείνει είναι η αποκατάσταση των ζημιών του 2013, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένα τα αιτήματα που παρέθεσαν τα μέλη της ΕΤΥΚ, τα οποία αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών στα ταμεία προνοίας από το κούρεμα του 2013.
 
«Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ζήτημα ηθικής τάξης, το κράτος να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έδωσε στους τραπεζικούς υπαλλήλους το 2013 και να αποζημιώσει αυτά τα ταμεία στο 75%», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οφείλουμε να θυμηθούμε ότι κάποιοι υπάλληλοι, βασιζόμενοι στις παραστάσεις της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, επέλεξαν να αποχωρήσουν από την εργασία τους, στη βάση των υποσχέσεων ότι θα εισπράξουν το ταμείο προνοίας, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιούσαν για να συμψηφίσουν δάνεια.
 
Είπε ακόμα ότι «δεν είναι δυνατόν το κράτος να μετανιώνει, να αλλάζει αποφάσεις και αφήνει εκτεθειμένους τους πολίτες, για αυτό εμείς επιμένουμε ότι οι δεσμεύσεις που έδωσε η Κυβέρνηση το 2013 πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα».
 
Μιλώντας στα μέλη της ΕΤΥΚ, ο υποψήφιος Πρόεδρος, είπε πως σε ό,τι αφορά τα ταμεία προνοίας των τραπεζοϋπαλλήλων, ο ίδιος ο οποίος τελούσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών εξαπατήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών και τη σχετική επί του θέματος επιστολή της Κυβέρνησης προς τη Βουλή.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της ΕΤΥΚ, ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε πως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεριμνήσει ώστε να εφαρμόζεται αμερόληπτα ο κώδικας βιομηχανικών σχέσεων.
 
Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοΐζος Χατζηκωστής εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση για τη διαπίστωση πλήρους ταύτισης απόψεων, μεταξύ του υποψηφίου Προέδρου και της ΕΤΥΚ για τα κουρεμένα ταμεία και την αποκατάσταση τους.
 
Ο κ. Χατζηκωστής διατύπωσε ικανοποίηση και για την ταύτιση με τις θέσεις του κ. Παπαδόπουλου σε σχέση με την επέμβαση της Κυβέρνησης στις συνδικαλιστικές εξελίξεις που αφορούν τη διαπραγμάτευση με την Τράπεζα Κύπρου.

Δειτε Επισης

Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό