Κόμμα Ρώσων: Γιατί «ψηφίζει» Μαλά, Αναστασιάδη, Παπαδόπουλο ή  Λιλλήκα

Τα πρώτα του βήματα στην πολιτική ζωή του τόπου κάνει το Κόμμα των Ρώσων «Εγώ ο Πολίτης» και λίγο πριν τις εκλογές συνάντησε τους κυριότερους διεκδικητές του προεδρικού αξιώματος, με σκοπό να κατανοήσει τις θέσεις καθώς και το «ποιος είναι» ο καθένας.

Το Κόμμα «Εγώ ο Πολίτης» σημειώνει πως κατά την προεκλογική περίοδο ακούγονται πολλά αρνητικά για τον κάθε υποψήφιο από τη μία και λαϊκίστικες υποσχέσεις από την άλλη, οι οποίες δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Για αυτόν τον λόγο ετοίμασε ένα μανιφέστο στο οποίο προτείνει στους πολίτες ποιον υποψήφιο να υποστηρίξουν στις εκλογές.

«Ως εκ τούτου, θέλουμε αρχικά να σταθούμε στις πραγματικές θετικές πτυχές των υποψηφίων, αυτές οι οποίες είναι δυνατόν να επισκιαστούν και να ξεφύγουν της προσοχής των ψηφοφόρων, κατά τη διάρκεια μιας σκληρής και ενίοτε αντιπαραγωγικής προεκλογικής εκστρατείας» σημειώνεται στην εισαγωγή του μανιφέστου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ακολουθεί η σκιαγράφηση για τον κάθε υποψήφιο
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας είναι ένας εξαίρετος διπλωμάτης και ομιλητής. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μας, δεν διαπιστώσαμε αντιφάσεις και δεν υπήρξαν συγκρουσιακές στιγμές. Δυστυχώς, όμως, δεν αποσαφηνίστηκε ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος με συγκεκριμένους όρους. Στις πολιτικές απόψεις του κ. Λιλλήκα, κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχει τίποτα επιβλαβές και επικίνδυνο για τη χώρα. Είμαστε βέβαιοι ότι με έναν τέτοιο πρόεδρο θα ήταν δυνατόν να εργαστούμε εποικοδομητικά προς όφελος της Κύπρου.

Ο Σταύρος Μαλάς είναι ένας έγκριτος τεχνοκράτης, ο λιγότερο συναισθηματικός και ο πλέον ορθολογιστής υποψήφιος. Η συστηματική σκέψη, η εξαιρετική ικανότητα ανάλυσης και αναζήτησης λύσεων απορρέουν από την επιστημονική του κατάρτιση και νοοτροπία.  Ο κ. Μαλάς, ταχύτερα και πληρέστερα από κάθε υποψήφιο, κατανόησε, αποδέχθηκε και υποστήριξε τη θέση μας ότι η αρχή της πολυπολιτισμικότητας είναι ουσιώδες στοιχείο για τη λύση του κυπριακού προβλήματος. Στην περίπτωση που ο κ. Μαλάς στηριζόταν από δικό του κόμμα, θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος, φέρνοντας την τεχνοκρατία και την ανάπτυξη της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της ανεκτικότητας, της διεθνικής και διαθρησκευτικής αρμονίας.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο πιο λαμπρός και ενεργητικός υποψήφιος, με ισχυρό, έντονο χαρακτήρα. Έξοχα μορφωμένος, ο κ. Παπαδόπουλος συναρπάζει με τον αριστοκρατικό του τρόπο και διακατέχεται από αυτοέλεγχο, ακόμη και σε άβολες διαλογικές στιγμές. Το σημείο στο οποίο φάνηκε ότι οι απόψεις μας διαφέρουν, ήταν η τολμηρή στρατηγική του σχετικά με το κυπριακό πρόβλημα. Σε θέματα οικονομίας, πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μια κοινή γλώσσα με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, αν και με τόσο ισχυρές και σίγουρες θέσεις, κάτι τέτοιο δεν φαντάζει εύκολο.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο πλέον ώριμος, έμπειρος και ισορροπημένος πολιτικός μεταξύ των υποψηφίων. Ο τρόπος επικοινωνίας και η νοοτροπία του διαμορφώθηκαν από μια μακρά νομική και πολιτική εμπειρία. Οι προσεκτικά προσαρμοσμένες θέσεις του, λόγω της λήξης της προεδρικής θητείας, δεν φέρουν σημαντικές απειλές για την ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποτελεί μια πολύ καλή συμβιβαστική επιλογή για την κοινωνία, συνδυάζοντας την προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού προβλήματος με ειρηνικό και ασφαλή τρόπο, με μια ισορροπημένη προσέγγιση στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε βέβαιοι ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα μπορούσαμε εποικοδομητικά να αλληλεπιδράσουμε, με στόχο την προώθηση της απαραίτητης προόδου και των μεταρρυθμίσεων, διατηρώντας παράλληλα την σταθερότητα στη χώρα.
 
Ποιος είναι τελικά ο καταλληλότερος;

«Ποιον λοιπόν να εκλέξουμε;»,  διερωτάται το Κόμμα «Εγώ ο Πολίτης» στο μανιφέστο. « Εμείς προτείνουμε στους Κύπριους Πολίτες έναν απλό τρόπο, με τον οποίο μπορούν να προσδιορίσουν τον καταλληλότερο για αυτούς υποψήφιο στον πρώτο γύρο».
 

Δείτε τον τρόπο

  • Ανάπτυξη με κλίση προς τα Δεξιά και ρίσκα για το Κυπριακό – Νικόλας Παπαδόπουλος  
  • Ανάπτυξη με κλίση προς τα αριστερά, βελτίωση της δικοινοτικής και διαθρησκευτικής αρμονίας, αλλά με οικονομικά ρίσκα – Σταύρος Μαλάς
  • Ανάπτυξη στο πλαίσιο της συναίνεσης και της πορείας των τελευταίων χρόνων, με ελάχιστα ρίσκα – Νίκος Αναστασιάδης
  • Ανάπτυξη με νέο πρόσωπο, με τα γενικά ρίσκα μιας άγνωστου χαρακτήρα διοίκησης – Γιώργος Λιλλήκας
 
Διαβάστε ολόκληρο το μανιφέστο του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης» εδώ
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία