Το τρίπτυχο που θα κρίνει τη μάχη Νικόλα-Μαλά για τον δεύτερο γύρο

Νικόλας Παπαδόπουλος ή Σταύρος Μαλάς, Σταύρος Μαλάς ή Νικόλας Παπαδόπουλος; Αυτό είναι το μεγάλο-βασανιστικό ερώτημα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής, το ποιος δηλαδή εκ των δύο υποψήφιων θα καταλάβει στις 28 του μήνα τη δεύτερη θέση, εξασφαλίζοντας έτσι την είσοδό του στη δεύτερη Κυριακή της 4ης Φεβρουαρίου.
 
Ασφαλή απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν μπορεί παρά να δώσει μόνο η κάλπη, αφού καμιά δημοσκόπηση από αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες δεν απαντά χωρίς ίχνος αμφιβολίας στο κρίσιμο αυτό ερώτημα της πρώτης Κυριακής.   
 
Με κάποιες από τις δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στον Νικόλα Παπαδόπουλο και κάποιες στον Σταύρο Μαλά, το γεγονός ότι στην ολότητα των δημοσκοπήσεων το προβάδισμα έκαστου των υποψήφιων κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους δεν επιτρέπει σε κανένα δημοσκόπο και κανέναν εκλογικό αναλυτή να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τελικό αποτέλεσμα, και συγκεκριμένα για το ποιος εκ των δύο θα περάσει στον δεύτερο γύρο.
 
Δεδομένο ωστόσο την ίδια ώρα που δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο, και που ενδεχομένως καταδεικνύει κάτι περισσότερο σε ό,τι αφορά την κατάληξη της μάχης που δίνουν Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς, είναι η καταγραφόμενη αυξητική τάση στα ποσοστά  του δεύτερου, σε αντίθεση με τον πρώτο, τα ποσοστά του οποίου δείχνουν να έχουν κολλήσει εδώ και καιρό, εξ’ ου και η κάλυψη της διαφοράς και του συγκριτικού πλεονεκτήματος που είχε ο κ. Παπαδόπουλος, από τον κ. Μαλά.     
 
Με τα δεδομένα αυτά, η περίπου μια εβδομάδα που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας κρίνεται ως ιδιαιτέρως κρίσιμη και καθοριστική για την έκβαση του συγκλονιστικού αυτού, όπως εξελίσσεται, ντέρμπι των προεδρικών εκλογών.
 
Με τις παραμέτρους που θα κρίνουν την έκβασή του να συνοψίζονται:
 
Πρώτο: Στον βαθμό στον οποίο δύναται ν’ ανέβει η συσπείρωση του ΑΚΕΛ γύρω από τον Σταύρο Μαλά.
 
Δεύτερο: Στον βαθμό στον οποίο δύνανται ν’ ανέβουν οι συσπειρώσεις των κομμάτων που υποστηρίζουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο γύρω από την υποψηφιότητά του.
 
Τρίτο: Στο μερίδιο που έκαστος των δύο υποψηφίων δύναται να καταλάβει από τη δεξαμενή των μέχρι στιγμής αναποφάσιστων ψηφοφόρων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Α. Κυπριανού: Χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του το επιτελείο Παπαδόπουλου
 

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα