Έβγαλαν μαχαίρια Μαλάς και Νικολάς- Μετωπική σύγκρουση κι’ όποιος αντέξει

Στα ύψη, με έπαθλο το εισιτήριο που θα τους στείλει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ανεβάζουν τον προεκλογικό υδράργυρο, στον απόηχο των μεγάλων προεκλογικών τους συγκεντρώσεων(σ.σ. το βράδυ της Δευτέρας και το βράδυ της Τρίτης), Σταύρος Μαλάς και Νικόλας Παπαδόπουλος.  
 
Λάβρος κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου εμφανίστηκε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του ανθυποψηφίου του.  
 
Αφορμή αποτέλεσαν αναφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου κατά τη χθεσινοβραδινή προεκλογική του συγκέντρωση στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», με τον κ. Μαλά να απαντά σήμερα διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται εφεξής να δείξει καμία ανοχή απέναντι στις υπερβολές του πολιτικού ανταγωνισμού και τις συνειδητές διαστρεβλώσεις των θέσεων και των απόψεών του.
 
«Και κυρίως δεν πρόκειται να δεχθώ από τυπικούς εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου να εμφανίζονται ως τιμητές της πολιτικής μου διαδρομής και ως υποτιμητές της υποψηφιότητάς μου», τόνισε ο Σταύρος Μαλάς, λέγοντας για τον Νικόλα Παπαδόπουλο πως είναι ο τελευταίος από τον οποίο μπορεί να δεχθεί μαθήματα αξιοπιστίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα πήρε στο κρανίο με τον Νικόλα-Φωτιά και λάβρα ο Σταύρος Μαλάς 

«Είναι αστείο ο κ. Σταύρος Μαλάς να χαρακτηρίζει τον Νικόλα Παπαδόπουλο ‘’εκπρόσωπο του χθες’’», απάντησε λίγο αργότερα ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του κ. Παπαδόπουλου Χρύσης Παντελίδης.
 
«Η υποψηφιότητα Μαλά είναι βγαλμένη από το παρελθόν, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αύριο», υποστήριξε.
 
Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Μαλά:
 
«Άφησα μέχρι σήμερα αναπάντητες τις εναντίον μου επιθέσεις και προκλήσεις των ανθυποψηφίων μου. Όσο άδικες κι αν ήταν, όσο παραπλανητικές κι αναληθείς κι αν υπήρξαν. Όσο κι αν μας γύριζαν συνέχεια πίσω στο παρελθόν, ενώ το ζητούμενο από όλους μας είναι να καταθέσουμε αξιόπιστες και δημιουργικές προτάσεις για το μέλλον.
 
Δεν πρόκειται εφεξής να δείξω καμία ανοχή απέναντι στις υπερβολές του πολιτικού ανταγωνισμού και τις συνειδητές διαστρεβλώσεις των θέσεων και των απόψεών μου.
 
Και κυρίως δεν πρόκειται να δεχθώ από τυπικούς εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου να εμφανίζονται ως τιμητές της πολιτικής μου διαδρομής και ως υποτιμητές της υποψηφιότητάς μου. Αυτό έκανε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος κατά τη χθεσινή  ομιλία του στο στάδιο Ελευθερία. Προσπάθησε να με ταυτίσει με το χθες, του οποίου ο ίδιος τυγχάνει να είναι γνήσιος εκπρόσωπος, με στόχο να μειώσει την αξιοπιστία μου.
 
Ε, λοιπόν,  είναι ο τελευταίος από τον οποίο μπορώ να δεχθώ μαθήματα αξιοπιστίας.
 
Χθες έδινε διαβεβαιώσεις ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα ακούσουν οι πολίτες ποτέ να λέει «δεν είναι δική μου ευθύνη».  Ας αρχίσει από σήμερα εξηγώντας στους πολίτες, γιατί επί πέντε χρόνια ευθυγραμμιζόταν πλήρως με την οικονομική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης και του κ. Αναστασιάδη. Την πολιτική δηλαδή που συνέθλιψε τόσο τους εργαζόμενους όσο και τη μεσαία τάξη των οποίων σήμερα παριστάνει τον όψιμο προεκλογικό υπερασπιστή.
 
Για εμάς, η διαχρονική αξιοπιστία στην πολιτική έχει περιεχόμενο. Για κάποιους άλλους είναι μόνο περιτύλιγμα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην τελική ευθεία πιασμένοι χέρι-χέρι Νικόλας και Μαλάς
 
Αναλυτικά η δήλωση του Χρύση Παντελίδη:
 
«Είναι αστείο ο κ. Σταύρος Μαλάς να χαρακτηρίζει τον Νικόλα Παπαδόπουλο ‘’εκπρόσωπο του χθες’’.
 
Υπενθυμίζουμε στον κύριο Μαλά-ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής των ΕΔΗ, υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΕΛ, υπουργός του Δημήτρη Χριστόφια την περίοδο 2011-2013 και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2013-πως:
 
*όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος προειδοποιούσε για την καταστροφική οικονομική πολιτική Χριστόφια, ο κ. Μαλάς την στήριζε.
 
*όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος διαφωνεί με την επικίνδυνη πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό, ο κ. Μαλάς ταυτίζεται με αυτή την πολιτική.
 
*όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος προτείνει Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού και συγκεκριμένο σχέδιο για την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, ο κ. Μαλάς ζητά να γυρίσουμε πίσω σε αποτυχημένες συνταγές των προηγούμενων χρόνων.
 
Η υποψηφιότητα Μαλά είναι βγαλμένη από το παρελθόν, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αύριο».
 
Ανταπάντηση από Μαλά 
Για να έρθει αργότερα ανταπάντηση από το εκλογικό επιτελείο του Σταύρου Μαλά, ως εξής:
 
«Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος βολεύεται με το να ξεχνά δήθεν, ότι αυτός είναι που ψήφιζε για τέσσερα και πλέον χρόνια αποτυχημένες συνταγές, ταυτιζόμενος απόλυτα με την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Ο ίδιος άλλωστε ομολόγησε, ότι το 2013 ψήφισε τον Νίκο Αναστασιάδη. Σήμερα ζητά και τα ρέστα.
 
Υποψήφιος βγαλμένος από το παρελθόν είναι αυτός που εν έτη 2018, χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές μεθόδους, μοιράζοντας ανέξοδα υποσχέσεις οι οποίες γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα.
 
Ο Σταύρος Μαλάς θα συνεχίσει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ρεαλισμό και αξιοπιστία να απευθύνεται στους πολίτες με όραμα και σχέδιο για το αύριο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σταύρος Μαλάς: Νίκη στις εκλογές για πραγματική αλλαγή
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε εμείς την κυβέρνηση Αναστασιάδη...»
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ