Ανησυχητικές οι δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, λέει ο Άντρος Κυπριανού

 
Ανησυχητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στην Πάφο, στο πλαίσιο επίσκεψης του στο ΣΚΕ Πάφου.
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν πρέπει να τερματίσουν την προσπάθεια άσκησης του κυριαρχικού μας δικαιώματος, αλλά ούτε και μπορούν να αγνοηθούν εντελώς. Χρειάζεται, είπε, “κατά την άποψη μου να κατανοήσουμε οι πάντες πως με άλυτο το Κυπριακό αυτά τα προβλήματα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και θα γίνονται πιο έντονα όσο παρέρχεται ο χρόνος”.  
 
Ο κ. Κυπριανού είπε πως η πρώτη προτεραιότητα για να μπορέσουμε απρόσκοπτα να αξιοποιήσουμε το φυσικό πλούτο που διαθέτουμε, είναι να καθορίσουμε καλύτερα ως ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, τη λύση του Κυπριακού όχι στην οποιαδήποτε βάση αλλά στο συμφωνημένο πλαίσιο όπως το έχουμε αποφασίσει από το 1977 και το έχουμε επαναβεβαιώσει κατά επανάληψη στο Εθνικό Συμβούλιο. Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιβεβαιώνουμε συνεχώς τη βούληση μας για λύση στο Κυπριακό  – όπως ανέφερε- για να θωρακίσουμε διπλωματικά την ΚΔ, προσθέτοντας πως αυτό έπραξε  τότε ο Δημήτρης Χριστόφιας σημειώνοντας πως “καταφέραμε όταν η Τουρκία απειλούσε τότε, να αντιδράσει, σύσσωμη, η διεθνής κοινότητα σε αντίθεση με το τι έγινε το 2014”.

Eπειδή συνέχισε, “δεν είχαμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, επειδή ο κ. Αναστασιάδης ακολουθούσε την τακτική  που του πρότειναν όλα τα υπόλοιπα κόμματα με εξαίρεση το ΑΚΕΛ, το Μπαρμπαρός έκανε ελεύθερα βόλτες στις νότιες ακτές της Κύπρου  και κανένας δεν αντιδρούσε”. 
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές