Σταύρος Μαλάς: Νίκη στις εκλογές για πραγματική αλλαγή

Στην παρουσία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, του πρώην Προέδρου Γιώργου Βασιλείου και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε απόψε στο «Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος» η μεγάλη προεκλογική συναυλία που διοργάνωσε το επιτελείο του Σταύρου Μαλά. 
 
Μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης και Χρίστος Θηβαίος πλαισίωσαν την εκδήλωση.
Η ομιλία του Σταύρου Μαλά 
Το ρολόι της Ιστορίας έχει σημάνει 12 για την Κύπρο και το Κυπριακό, και η οριστική διχοτόμηση βρίσκεται προ των πυλών, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.
 

Ο κύριος Μαλάς ανέφερε ότι οι ανθυποψήφιοι του, Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος, οι οποίοι, όπως είπε, «επί χρόνια εφάρμοζαν από κοινού πολιτική, που πισωγύρισε το βιοτικό επίπεδο μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, ισχυρίζονται ότι κατανοούν τα προβλήματα των ασθενέστερων, οικονομικά, πολιτών». Το πόσο ειλικρινείς είναι, δήλωσε, το αφήνει στην κρίση των πολιτών.

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα διακυβέρνησης το οποίο προτείνει, είναι «προοδευτικό και ρεαλιστικό» και με την υλοποίησή του επανασχεδιάζεται το αναπτυξιακό μοντέλο του τόπου. Γι αυτό, κατέληξε, η Κύπρος χρειάζεται την πραγματική αλλαγή στη διακυβέρνηση.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού, σε χαιρετισμό του στην συναυλία, την οποία πήραν μέρος γνωστοί τραγουδιστές από την Ελάδα, δήλωσε ότι η Κύπρος «πρέπει να σωθεί από την κατηφόρα, στην οποία τον έριξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ». Σίγουρα, πρόσθεσε, η Κύπρος «δεν θα σωθεί από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, έναν πολιτικό με επικίνδυνες θέσεις στο Κυπριακό», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ. Ο κύριος Κυπριανού είπε ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα άνθρωπο, «που θα φέρει την πραγματική αλλαγή και θα εργαστεί σκληρά για απαλλαγή από την απίστευτη διαπλοκή και τη βαθιά διαφθορά».

Ο Σταύρος Μαλάς, κατέληξε ο κ. Κυπριανού, «είναι η ελπίδα των πολλών και εκείνος που μπορεί να οδηγήσει στην Κύπρο του αύριο».


 
Ο κ. Μαλάς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι από την πρώτη μέρα της εκλογής του στην Προεδρία του κράτους - εφόσον ο λαός το αποφασίσει - θα αρχίσει άμεσα μια νέα προσπάθεια για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.  «Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε ότι θα καταργηθούν οι εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας πάνω στο σβέρκο της πατρίδας μας, και θα πετύχουμε την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων», συνέχισε, προσθέτοντας ότι μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να απαλλάξουμε τελικά την Κύπρο από όλους τους στρατούς, τα συρματοπλέγματα, τα οδοφράγματα και τα ναρκοπέδια.
 
Αναφέροντας στη συνέχεια ότι τα διλήμματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κύπρου είναι επιτακτικά και κρίσιμα, είπε ότι πίσω από τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι, χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες.
 
Ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ακόμα ότι ο κοινωνικός χάρτης της Κύπρου άλλαξε βίαια, ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων, νέοι που δεν επιστρέφουν στην Κύπρο, νέα ζευγάρια που νιώθουν αβέβαιο το μέλλον, μικρομεσαίοι που πνίγονται από τα μεγάλα συμφέροντα και ηλικιωμένοι που δυσκολεύονται ακόμα και να αγοράσουν τα φάρμακά τους.  «Με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτή την πλευρά της κοινωνίας τάσσομαι, αυτούς θέλω να υπηρετήσω, αυτούς θέλω να εκφράσω, αυτούς θέλω να δικαιώσω», ανέφερε.
 
Ο κ. Μαλάς παρατήρησε ότι όλοι οι υποψήφιοι, ακόμα και ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, που επί χρόνια, όπως είπε, εφάρμοζαν από κοινού μια πολιτική που πισωγύρισε το βιοτικό επίπεδο μεγάλης μερίδας της κυπριακής κοινωνίας,  ισχυρίζονται ότι κατανοούν τα προβλήματα των ασθενέστερων πολιτών, προσθέτοντας ότι αφήνει στην κρίση των πολιτών την ειλικρίνειά τους.
 
Είπε ότι προτείνει στην κυπριακή κοινωνία ένα Πρόγραμμα Διακυβέρνησης προοδευτικό και ρεαλιστικό, με το οποίο θα επανασχεδιαστεί το αναπτυξιακό μοντέλο της Κύπρου για να δημιουργηθεί μια οικονομία βιώσιμη, έξυπνη και σύγχρονη, η οποία να έχει διάρκεια, βάθος και αντοχή.
 
Ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε ότι η  Κύπρος χρειάζεται την πραγματική αλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου, «για αυτό θέλουμε τη νίκη στις εκλογές».

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ