Εκπρόσωπος: Όλα προχωρούν ως είχαν σχεδιαστεί σε σχέση με τη γεώτρηση της ΕΝΙ

Όλα προχωρούν ως είχαν σχεδιαστεί σε σχέση με τη γεώτρηση της ΕΝΙ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, διαβεβαίωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό και ερωτηθείς πώς προχωρά η γεώτρηση της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όλα προχωρούν ως είχαν σχεδιαστεί», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για να σημειώσει ότι αλλά ακόμη και να υπήρχαν δεν επρόκειτο να αναφέρει οτιδήποτε δημόσια.

«Αντιλαμβάνεστε ότι μια γεώτρηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί, να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και ακολούθως θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις» εξήγησε.

Κληθείς να διευκρινίσει αν δηλαδή τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και δεν υπάρχει κάτι που να τα ανατρέπει, ο Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «όλα προχωρούν ως είχαν σχεδιαστεί».
 
Στο πλαίσιο των δηλώσεων του και ερωτηθείς σχετικά με την αυριανή τριμερή συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε «στη διμερή διάσταση της παρουσίας εδώ του Βασιλιά της Ιορδανίας», υπενθυμίζοντας ότι πριν από την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις, διαβουλεύσεις σε επίπεδο αντιπροσωπειών από Κύπρο και Ιορδανία.

«Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσία του Βασιλιά της Ιορδανίας σε ένα χρόνο, σε συνέχεια του ανοίγματος Πρεσβείας από την Ιορδανία στα τέλη του 2016» είπε, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση των σχέσεων με όλα τα γειτονικά κράτη.
 
«Είναι σημαντικό ότι ο Βασιλιάς της Ιορδανίας θα συνοδεύεται από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Ενέργειας, τον Υπουργό Συντονισμού και πολλούς άλλους αξιωματούχους και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπογραφούν και σχετικά συμβατικά κείμενα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ιορδανίας» τόνισε.

Και εξήγησε ότι της συνάντησης αυτής θα ακολουθήσει η Τριμερής Διάσκεψη που πολύ ορθά έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικής σημασίας καθώς είναι η πρώτη σε συνέχεια αυτών που γίνονται με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και κατά τη διάρκεια της αναμένεται να υιοθετηθεί μια σημαντική Διακήρυξη, η Διακήρυξη της Λευκωσίας, η οποία αποτελεί οδικό χάρτη για τα μετέπειτα βήματα σε σχέση με κοινές δράσεις από τις τρεις χώρες.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπογραφούν αύριο και οι πρώτες τριμερείς συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ιορδανία και την Κυπριακή Δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η Διακήρυξη της Λευκωσίας «θα αναφέρει τις κοινές προσεγγίσεις των τριών κρατών σε περιφερειακά θέματα.

«Ζούμε σε μια περιοχή που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια περιοχή όπου η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιορδανία επιχειρούν να  διαδραματίσουν ένα ρόλο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν κοινές προσεγγίσεις. Θα δούμε και αναφορές για το Κυπριακό, θα δούμε και αναφορές για τις σχέσεις της ΕΕ με την Ιορδανία και πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τις τρεις χώρες» εξήγησε.
 

Δειτε Επισης

Έκπληκτη η ιδιοκτήτρια του δικηγορικού γραφείου για την επίθεση με πυροβολισμούς
Κ. Κόμπος: Η προσπάθεια για την αποστολή βοήθειας μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου θα συνεχιστεί
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»