Δραματική επιστολή Περδίκη στα μέλη των Οικολόγων: Ψηφίστε Νικόλα

Απέλπιδες προσπάθειες για συσπείρωση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών γύρω από την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου καταβάλλει η ηγεσία των Οικολόγων και δη ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης.
 
Λιγότερο από δύο βδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, και με την συσπείρωση των Οικολόγων γύρω από την υποψηφιότητα του εκλεκτού του Κινήματος να κινείται στα ρηχά, ο Γιώργος Περδίκης διά επιστολής του προς τα μέλη των Οικολόγων-σε δραματικό ύφος- τα καλεί να συμπαραταχθούν με την απόφαση του Κινήματος.
 
Αφού υπενθυμίζει πως «η ισχυρή προτροπή του Κινήματός μας προς όλα τα μέλη και φίλους/ες μας, είναι να υποστηρίξουμε δυναμικά την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο Γιώργος Περδίκης σημειώνει ότι η υποστήριξη των Οικολόγων προς τον Νικόλα δεν είναι εν’ λευκώ.
 
Συναφώς, υπογραμμίζει πως είναι το αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων μαζί του, που κατέληξαν σε μια συμφωνία που αφορά όλα τα θέματα.
 
Και συνεχίζει:
 
«Ίσως πάλιν κάποιοι/ες από εσάς να έχετε καταλήξει στην επιλογή σας. Να μην σας ενδιαφέρει με ποια υποψηφιότητα το Κίνημα θα προχωρήσει μπροστά, θα έχει χώρο και δικαίωμα να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, θα παύσει να είναι στη γωνιά κ.ο.κ.
 
Ίσως για τους δικούς σας λόγους να μην σας ενδιαφέρει εάν αυτή η Κυβέρνηση συνεχίσει για μια ακόμα πενταετία. Για κάποιους δικούς σας λόγους, μπορεί να μην σας ενδιαφέρει εάν θα συνεχίσει η πολιτική καταστροφής του περιβάλλοντος, καθώς προχωρεί η έναρξη εργασιών στη Λίμνη Πόλης Χρυσοχούς, στο δάσος Πυκνής Πέγειας, πολυώροφο τουριστικό συγκρότημα πάνω στα αρχαία στη Γεροσκήπου και στο δάσος Πέρα Πέδι(Νίκος plot), ενώ η Κυβέρνηση αυτή προωθεί νέους αυτοκινητόδρομους στο δάσος Αθαλάσσας και Ακαδημίας, πάρκο κροκοδείλων και ξεπούλημα των ακτών και των δασών.
 
Προφανώς υπάρχουν και ανάμεσά σας άτομα που δεν ενδιαφέρονται για τη διαχείριση των μην εξυπηρετούμενων δανείων(που ήδη άρχισε το ξεπούλημα σε ξένα fund), για την αποζημίωση όσων αδικήθηκαν από το κούρεμα των καταθέσεων και την κατάρρευση των τραπεζών, για τον στραγγαλισμό της μεσαίας τάξης και των μικρών επιχειρήσεων κ.ο.κ.
 
Υπάρχουν σίγουρα και άτομα που δεν τους ενδιαφέρουν ποσώς το μέλλον της πατρίδας μας π.χ. εάν προκύψει μια συμφωνία στο Κυπριακό που θα νομιμοποιεί την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων, εγγυήσεων και εποίκων, που θα επιτρέπει τη συνέχιση του εποικισμού και θα θέτει ολόκληρη την Κύπρο(και την ΑΟΖ της) υπό τουρκική κυριαρχία.
 
Σε αυτά τα άτομα δεν μπορώ να πω πολλά. Έχουν κάνει την επιλογή τους, φέρουν και την ευθύνη για ό,τι προκύψει.
 
Απευθύνομαι στους υπόλοιπους, μέλη και φίλους/ες του Κινήματός μας, που θέλουν να δουν θετική αλλαγή για τον τόπο και την πατρίδα μας. Όλοι/ες εμείς θέλουμε και ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα ως λαός, με μια νέα δημοκρατική Κυβέρνηση με πρόεδρο τον Νικόλα, και με σύνθεση που θα αντιπροσωπεύει μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια μονοκομματική Κυβέρνηση, όπου οι ημέτεροι και οι φίλοι του κυβερνώντως κόμματος θα λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο.
 
Με όλο στο σεβασμό προς τους υπόλοιπους υποψήφιους, είτε πρόκειται για τον Σταύρο Μαλά(ΑΚΕΛ), Γιώργο Λιλλήκα (Συμμαχία Πολιτών), και Χρίστο Χρίστου (ΕΛΑΜ), δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν αυτό το όραμα της ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας. Είναι εξάλλου βέβαιο(σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις) ότι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να αντιμετωπίσει τον Νίκο Αναστασιάδη είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Κατ’ ακρίβεια, αν κάποιος πει ότι η ψήφος σε οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο πλην του Νικόλα, ουσιαστικά είναι τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ που ευνοεί, δεν θα είναι εκτός πραγματικότητας.
 
Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για όσους επιλέγουν να μην ψηφίσουν ή να ρίξουν λευκό. Λυπούμαι που το παραδέχομαι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ που υποστηρίζουν.
 
Συνεπώς φίλοι και φίλες, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν επιπλέον. Ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς παίρνει την απόφασή του/της. Κάθε ψήφος μετρά. Η δική σου ψήφος μετρά όσο μετρά και η δική μου. Έχουμε όλοι/ες ευθύνη για το αποτέλεσμα, αυτό μην το ξεχνάτε.
 
Αναμένω από τα μέλη του Κινήματος, τους φίλους και φίλες να κάνουν το σωστό και το συμφέρον για την πατρίδα μας, το λαό και το Κίνημά μας».
 
 

Δειτε Επισης

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής Πολιτικών Ηγέτιδων η ΠτΒ
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο