Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ιστορικής σημασίας η πρώτη Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας

Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης την Τριμερή Συνάντηση, σε επίπεδο αρχηγών Κυβερνήσεων, Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, που πραγματοποιείται την Τρίτη στη Λευκωσία.
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «πρόκειται για ιστορικής σημασίας συνάντηση, αφού είναι η πρώτη Τριμερής, σε επίπεδο αρχηγών Κυβερνήσεων, Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται, πέραν της υπογραφής τριών σημαντικών συμβατικών κειμένων, να τεθούν οι βάσεις για μια στρατηγικής φύσεως συνεργασία σε όλα τα επίπεδα».
 
Εξάλλου, πρόσθεσε, «μέσα από τη Διακήρυξη της Λευκωσίας, που θα υιοθετηθεί, και στην ουσία θα αποτελεί έναν οδικό χάρτη των ενεργειών που θα ακολουθήσουν, θα καταγραφούν οι κοινές προσεγγίσεις των τριών κρατών σε σημαντικά θέματα επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένων και περιφερειακών εξελίξεων».
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως «ταυτόχρονα και λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας βασικός πυλώνας της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ενίσχυση των σχέσεων μας με όλα τα γειτονικά κράτη, μέσω της θεσμοθέτησης Τριμερών Διασκέψεων, η αυριανή Συνάντηση, σε συνέχεια αυτών με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, αποτελεί ακόμα ένα ισχυρό βήμα προς την υλοποίηση των στόχων της εξωτερικής μας πολιτικής, που, ανάμεσα σε άλλα, είναι και η αναβάθμιση της διεθνούς υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας στην περιοχή».
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε, εξάλλου, τη διμερή διάσταση της επίσκεψης του Βασιλιά της Ιορδανίας στην Κύπρο. Ανέφερε πως πρόκειται για τη δεύτερη παρουσία του στην Κύπρο σε διάστημα ενός έτους, «κάτι το οποίο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ιορδανία άνοιξε διπλωματική αποστολή στη Λευκωσία στα τέλη του 2016, αποδεικνύει ότι οι σχέσεις μας πλέον έχουν εισέλθει σε ένα νέο επίπεδο, με απώτερο στόχο, μέσα από κοινές δράσεις και συνεργασίες να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις, πάντα προς όφελος των λαών των δυο χωρών».
 
«Είναι ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο που τον Βασιλιά της Ιορδανίας θα συνοδεύουν στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Ενέργειας όπως επίσης και άλλοι Υπουργοί και αξιωματούχοι της χώρας, ενώ θα υπογραφούν και τέσσερα σημαντικά συμβατικά κείμενα», κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης