Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του ΠτΔ ότι «δεν λύνονται τα ΜΕΔ με τα λεφτά της μαμάς»

Αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» δήλωσε ότι τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) «δεν θα λυθούν με τα λεφτά της μαμάς».
 
Τόσο το ΔΗΚΟ όσο και το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου εξέδωσαν ανακοίνωση κατηγορώντας τον Νίκο Αναστασιάδη ότι «ξεπέρασε τον εαυτό του σε χυδαιότητα και ανηθικότητα». 
 
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: Ντροπή κύριε Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του σε χυδαιότητα και ανηθικότητα. Αφού για 5 χρόνια δεν ασχολήθηκε με το τεράστιο πρόβλημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και μη έχοντας κάποια απάντηση στην πρόταση Νικόλα Παπαδόπουλου για τη δημιουργία ενός Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων, ο κ. Αναστασιάδης, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», μίλησε προσβλητικά, ειρωνικά και απαξιωτικά για την κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου και τον εθνικό ευεργέτη Αναστάσιο Λεβέντη λέγοντας:«…δεν θα αρχίσω να υπόσχομαι ότι θα υπάρξει κούρεμα δανείων όπως ακούω κάποιους να λεν σαν να είναι από τα λεφτά της μαμάς τους ή της κληρονομιάς που πήραν από τον οποιοδήποτε».
 
Οι Κύπριοι πολίτες διαπιστώνουν ξανά τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον κ. Αναστασιάδη: την ώρα που ο Νικόλας Παπαδόπουλος καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της κυπριακής κοινωνίας, ο κ. Αναστασιάδης απαντά με προσβολές, ειρωνείες και απαξιωτικά σχόλια για την οικογένεια του ανθυποψηφίου του" καταλήγει η ανακοίνωση. 
 
Για επίθεση κατά ανθυποψηφίου του έκανε λόγο και ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς
 
"Σε σημερινή του συνέντευξη ο απερχόμενος Πρόεδρος, αντί να απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα με επιχειρήματα επέλεξε με ανήθικο τρόπο να επιτεθεί κατά ανθυποψηφίου του. Εμείς από καιρό, λαμβάνοντας τα μηνύματα από την κοινωνία αλλά και με σεβασμό προς την ίδια την κοινωνία και την κρίση της, προτείναμε αξιόπιστες λύσεις για τα προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε, αλλά δώσαμε και αξιόπιστες απαντήσεις για τα προβλήματα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε με ειλικρίνεια" ανέφερε ο κ. Μαλάς.


Αντίδραση ΔΗΣΥ 

Με το γνωμικό «όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, τις αντιδράσεις του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε σε συνέντευξή του ένα συνηθισμένο σχήμα λόγου, κακίζοντας όσους δεν καταλαβαίνουν ότι οι πολιτικές του κράτους έχουν να κάνουν με τα λεφτά των φορολογούμενων, αλλά συμπεριφέρονται ωσάν να έχουν να κάνουν με λεφτά και περιουσία της οικογένειάς τους», είπε ο κ. Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου η ουσία είναι μια: «Τώρα, που η χώρα έχει σταθεί ξανά στα πόδια της και πάμε μπροστά, θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να υιοθετήσουμε τις προτάσεις του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου και το κράτος να αρχίσει να παίζει ξανά με χρέη και με δανεικά».
 

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics