Σιζόπουλος: Ο ΠτΔ παραπληροφορεί και παραπλανεί το λαό αποσείοντας τις δικές του ευθύνες για το κούρεμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε κατ’ επανάληψη να παραπληροφορήσει και να παραπλανήσει το λαό, αποσείοντας τις δικές του τεράστιες ευθύνες για την καταστροφική απόφαση του κουρέματος των καταθέσεων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. απόφαση».  
 
 
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο κοπής της Βασιλόπιττας της ΕΔΕΚ Αραδίππου, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως «παρά το γεγονός ότι πολύ καθυστερημένα ο κ. Ντάϊζελμπλουμ αποφάσισε να ζητήσει ουσιαστικά συγγνώμη για τις καταστροφικές αποφάσεις που λήφθηκαν εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, του τραπεζικού μας συστήματος και των Κυπρίων πολιτών, με συνεπακόλουθο τη μεγάλη οικονομική κρίση που έπληξε τη πατρίδα μας, την ίδια στιγμή είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι επιβεβαιώνει σειρά άλλων στοιχείων, ντοκουμέντων και γεγονότων που προηγήθηκαν, ότι ακριβώς η απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων, εκτός του ότι ήταν παράνομη, λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας που κατοχύρωνε τις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ και την οποία οδηγία, μετέτρεψε σε Νομοθεσία η Κυπριακή Δημοκρατία το 2010, ότι η τελική απόφαση αφορούσε τις κυπριακές αρχές, την κυπριακή κυβέρνηση».
 
Ως εκ τούτου, συνέχισε «δυστυχώς για ακόμα μια φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε κατ’ επανάληψη να παραπληροφορήσει και να παραπλανήσει το λαό, αποσείοντας τις δικές του τεράστιες ευθύνες γι’αυτή τη καταστροφική απόφαση».  
 
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» του Προέδρου του Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Σερ Ντέϊβιντ Νίκολσον, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως «η συνέντευξη του κ. Νίκολσον είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική και πραγματικά επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας πειραματίζονται όσον αφορά το σημαντικό τομέα της υγείας, με την υγεία των πολιτών».
 
Διερωτήθηκε μάλιστα πως «όταν ο ίδιος ο κ. Νίκολσον δηλώνει πως δεν γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα, με τι δυνατότητες, με τι στοιχεία και με βάση ποια δεδομένα θα μπορέσει αυτός ο άνθρωπος ως Πρόεδρος του Συμβουλίου του Οργανισμού Αυτονόμησης των Νοσοκομείων, να καθοδηγήσει την αυτονόμηση των Νοσοκομείων σε ένα σωστό πλαίσιο έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί ο δημόσιος τομέας της υγείας για να μπορέσει να προσφέρει αποτελεσματική περίθαλψη στον κύπριο πολίτη;»
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, την ίδια στιγμή ο κ. Νίκολσον «απέφυγε να απαντήσει και στα ζητήματα που τον φέρουν με μη νόμιμο τρόπο να οικειοποιείται χρήματα του Οργανισμού τον οποίο υπηρετούσε στη Μεγάλη Βρετανία. Και αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα» είπε και πρόσθεσε πως «δυστυχώς το Υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής δεν απάντησε στο βασικό και καυτό ερώτημα: πριν από την απόφαση να προτείνει για διορισμό τα συγκεκριμένα άτομα που θα απαρτίζουν αυτό το σημαντικό Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε την εμπειρογνωμοσύνη τους, εξέτασε το επαγγελματικό τους παρελθόν, και πολύ περισσότερο διαπίστωσε ότι γνωρίζουν την κυπριακή πραγματικότητα για να μην πειραματιζόμαστε;»
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας