Οι αναφορές για το Κυπριακό στη διακήρυξη της Ρώμης είναι θέσεις της Ε.Ε

Η Διακήρυξη της Ρώμης αποδεικνύει τον εκνευρισμό της Τουρκίας για το γεγονός ότι αυτή η θέση αντικατοπτρίζει τη θέση του συνόλου της διεθνούς Κοινότητας αναφορικά με το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Διακήρυξη της Ρώμης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι αυτό που «αναφέρεται στη Κοινή Διακήρυξη της Ρώμης είναι η θέση των 7 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι η θέση του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι αυτό που λέει ο ίδιος Γενικός Γραμματέας, είναι αυτό που πιστεύει η Διεθνής Κοινότητα σε σχέση με το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων».
 
 
Πρόσθεσε πως «όσο πιο νωρίς το αντιληφθεί η Τουρκία αλλά και κάποιοι κύκλοι στην Τουρκοκυπριακή Κοινότητα, τόσο πιο σύντομα θα φτάσουμε στην επίλυση του Κυπριακού. Η ανακοίνωση, το μόνο που αποδεικνύει, είναι εκνευρισμό από πλευράς Τουρκίας για το γεγονός ότι αυτή η θέση αντικατοπτρίζει τη θέση του συνόλου της διεθνούς Κοινότητας».
 
Εμάς, συνέχισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης «εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι εντυπώσεις, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επίλυση του Κυπριακού και ευελπιστούμε σύντομα η Τουρκία να αντιληφθεί ότι μόνο μέσα στο πλαίσιο της θέσης που περιγράφεται στην εν λόγω διακήρυξη μπορεί να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού».

Δειτε Επισης

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής Πολιτικών Ηγέτιδων η ΠτΒ
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο