Οι αναφορές για το Κυπριακό στη διακήρυξη της Ρώμης είναι θέσεις της Ε.Ε

Η Διακήρυξη της Ρώμης αποδεικνύει τον εκνευρισμό της Τουρκίας για το γεγονός ότι αυτή η θέση αντικατοπτρίζει τη θέση του συνόλου της διεθνούς Κοινότητας αναφορικά με το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Διακήρυξη της Ρώμης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι αυτό που «αναφέρεται στη Κοινή Διακήρυξη της Ρώμης είναι η θέση των 7 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι η θέση του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι αυτό που λέει ο ίδιος Γενικός Γραμματέας, είναι αυτό που πιστεύει η Διεθνής Κοινότητα σε σχέση με το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων».
 
 
Πρόσθεσε πως «όσο πιο νωρίς το αντιληφθεί η Τουρκία αλλά και κάποιοι κύκλοι στην Τουρκοκυπριακή Κοινότητα, τόσο πιο σύντομα θα φτάσουμε στην επίλυση του Κυπριακού. Η ανακοίνωση, το μόνο που αποδεικνύει, είναι εκνευρισμό από πλευράς Τουρκίας για το γεγονός ότι αυτή η θέση αντικατοπτρίζει τη θέση του συνόλου της διεθνούς Κοινότητας».
 
Εμάς, συνέχισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης «εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι εντυπώσεις, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επίλυση του Κυπριακού και ευελπιστούμε σύντομα η Τουρκία να αντιληφθεί ότι μόνο μέσα στο πλαίσιο της θέσης που περιγράφεται στην εν λόγω διακήρυξη μπορεί να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού».

Δειτε Επισης

Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Για ανάγκη αποκλιμάκωσης κατάστασης στη Μ. Ανατολή συζήτησαν ΠτΒ και Πρέσβειρα ΗΠΑ
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Συνάντηση Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ με τον νέο Ύπατο Αρμοστή
Στα 6,6 εκ. οι δαπάνες των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα
Στο Λονδίνο ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο