Γ. Λιλλήκας: Χωρίς να κατονομάσω κατέληξαν όλοι στο ίδιο συμπέρασμα

«Θα πρέπει κάποιους να τους προβληματίσει το γεγονός ότι χωρίς να κατονομάσω συγκεκριμένο επιτελείο οποιουδήποτε υποψηφίου, όλοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, και οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι και όλος ο κόσμος», αναφέρει με νόημα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, τοποθετούμενος επί της καταγγελίας στην οποία προέβη για απόπειρα εξαγοράς του.  
 
Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων( ΚΥΠΕ), ο κ. Λιλλήκας τονίζει πως η καταγγελία για απόπειρα εξαγοράς του έγινε για να ενημερωθεί η κοινωνία ότι κάποιοι επιχειρούν να μας οδηγήσουν σε πρακτικές παρωχημένων εποχών, προσθέτοντας ότι το θέμα δεν είναι ποινικό, αλλά πολιτικό.
 
Διαβάστε πιο κάτω τις σχετικές αναφορές του Γιώργου Λιλλήκα στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων:
 
Ερ. Έχετε προβεί σε μια κατηγορία περί απόπειρας εξαγοράς σας για να μην υποβάλετε υποψηφιότητα. Έχετε στοιχεία για αυτήν την κατηγορία, θα τα δώσετε στην Αστυνομία ή στη δημοσιότητα;
 
Απ: Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το να έχει κάποιος στοιχεία για κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον. Αυτοί που πάνε να εξαγοράσουν με μια πρόταση ή ένα πακέτο προτάσεων κάποιον δεν το κάνουν γραπτώς, ούτε το κάνουν μπροστά στην κάμερα, νομίζω αυτό είναι αντιληπτό. Από την άλλη κατ’ εμένα αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα, αυτό, αν θέλετε, είναι ένα ηθικό ατόπημα, είναι ένα πολιτικό ατόπημα και το ζήτημα για μένα είναι καθαρά πολιτικό. Και ο λόγος που έκανα την καταγγελία δημόσια, αν θέλετε, στη συνέντευξή μου ήταν γιατί το θεωρώ ηθική μου υποχρέωση, πρώτον, να υπερασπιστώ την αξιοπρέπειά μου, το βρίσκω ιδιαίτερα προσβλητικό, και το δεύτερο ήταν γιατί ήθελα να ενημερωθεί η κυπριακή κοινωνία ότι κάποιοι επιχειρούν να εισαγάγουν νέα πολιτική ήθη, να μας πάρουν, αν θέλετε, σε πρακτικές παρωχημένων εποχών, το οποίο θεωρώ εντελώς απαράδεκτο.
 
Έχουμε ξεπεράσει πάρα πολλά προβλήματα, όπως είναι ο φανατισμός, όπως είναι τα πάθη, όπως ήταν παλαιότερα ακόμα και καυγάδες και ξύλο κατά τη διάρκεια των εκλογών. Παλαιότερα υπενθυμίζω γύριζαν ακόμη και φέρετρα στους δρόμους κατά τη διάρκεια των εκλογών και το είδαμε και αυτό, πάλι σε βάρος μου, μέσα από το διαδίκτυο με την ανάρτηση της κηδείας εκείνης. Νομίζω ότι πρέπει να ξέρει η κοινωνία ότι υπάρχουν αυτές οι προσπάθειες, ότι κάποιοι θέλουν ενδεχόμενα να μας περάσουν κάτω από τη δικτατορία του χρήματος για να τους απορρίψει η ίδια η κοινωνία, οι ίδιοι οι πολίτες, εγώ αυτό προσδοκώ, να απορρίψουν αυτές τις πρακτικές.
 
Απ’ εκεί και πέρα θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών να αντιμετωπίζουμε τις εκλογές με βάση το ήθος και τις αρχές του διαλόγου, της διαφάνειας, αλλά και με προτάσεις και επιχειρήματα και όχι με μεθόδους που πραγματικά υποσκάπτουν τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς. Αυτή ήταν η προσπάθειά μου, αυτό το μήνυμα ήθελε να σταλεί, νομίζω η κοινωνία το έλαβε και θέλω να ελπίζω ότι η καταγγελία μου θα δώσει τέρμα σε αυτούς που επιχειρούν με τέτοιες πρακτικές να αλλάξουν τα πολιτικά μας ήθη.
 
Ερ: Ο εκ των ανθυποψηφίων σας, Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι εναπόκειται σε εσάς να καταθέσετε ή να δώσετε τα όποια στοιχεία κατέχετε.
 
Απ: Κατ’ αρχήν δεν έκανα αναφορά σε κανέναν υποψήφιο, ούτε σε συγκεκριμένο εκλογικό επιτελείο. Θα πρέπει κάποιους να τους προβληματίσει το γεγονός ότι χωρίς να κατονομάσω συγκεκριμένο επιτελείο οποιουδήποτε υποψηφίου, όλοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, και οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι και όλος ο κόσμος.
 
Ερ: Εσείς θα δώσετε συνέχεια σε αυτό το θέμα;
 
Απ: Όχι δεν βλέπω να υπάρξει συνέχεια, δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια εκτός και αν επαναληφθούν οι παρόμοιες πρακτικές.
 

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα