Τρέχουν για αναποφάσιστους και ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής

Κάτι περισσότερο από 15 ημέρες πριν από την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών, υποψήφιοι, επιτελεία και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν, κορυφώνουν τον προεκλογικό τους αγώνα και ετοιμάζονται για την τελική τους «επίθεση», προκειμένου να υλοποιήσουν τους εκλογικούς τους στόχους.
 
Με καθημερινές εφ’ όλης της ύλης παρεμβάσεις, με ανελέητα πυρά κατά των αντιπάλων στρατοπέδων, αλλά και με επίσης καθημερινές εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελεύθερης Κύπρου, οι υποψήφιοι, τα επιτελεία τους και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν, στοχεύουν πλέον ως επί τω πλείστον στους ψηφοφόρους που παραμένουν ακόμη αναποφάσιστοι σε ό,τι αφορά τον ποιον θα ψηφίσουν, καθώς και στους ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής. Αυτούς δηλαδή που θ’ αποφασίσουν ίσως και την ημέρα των εκλογών να προσέλθουν στην κάλπη για ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αποφασίζοντας ενδεχομένως και σε ποιον θα δώσουν τη ψήφο τους την υστάτη, ίσως και πίσω από το παραβάν.
 
Τα δεδομένα όσον αφορά τους συσχετισμούς δυνάμεων επί τη βάση των οποίων θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών είναι γνωστά(σ.σ. στον βαθμό που μπορούν να θεωρηθούν ως γνωστά), και στη βάση αυτών, υποψήφιοι και επιτελεία, κτίζουν την πορεία που θ’ ακολουθήσουν στην τελική ευθεία προς την κάλπη.
 
Συναφώς, όπως τουλάχιστον κατέδειξαν όλες οι μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις, το μεγάλο ενδιαφέρον της πρώτης Κυριακής αφορά στην μάχη Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά για είσοδο στον δεύτερο γύρο, με τους εκλογικούς αναλυτές να κάνουν λόγο για μια προδιαγραφόμενη εξαιρετικά αμφίρροπη και ανοικτή για κάθε αποτέλεσμα εκλογική αναμέτρηση.
 
Απ’ εκεί και πέρα, στο στρατόπεδο του Νίκου Αναστασιάδη δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως το μυαλό βρίσκεται ήδη στον δεύτερο γύρο-παρόλο που σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται κάτι τέτοιο-, μιας και ενδεχόμενη αποτυχία του Προέδρου της Δημοκρατίας να περάσει στην δεύτερη Κυριακή δεν θα συνιστά απλώς έκπληξη μεγατόνων, αλλά πιθανόν και αιτία… κατάρρευσης της δημοσκοπικής επιστήμης στην Κύπρο.     
 
Ανάλογη αιτία πιθανόν ν’ αποτελέσει εξάλλου και μια ενδεχόμενη επιβεβαίωση της κατά πολλούς άνευ λογικής αισιοδοξίας του Γιώργου Λιλλήκα όσον αφορά τις επιδόσεις που δύναται να καταγράψει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, με τον ίδιο να εξακολουθεί να πιστεύει πως-παρά τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- μπορεί να βρεθεί στον δεύτερο γύρο.    
 
Με προοπτικές πολύ πιο ευοίωνες ενδεχομένως και από αυτές που ο ίδιος πίστευε ότι υπήρχαν όταν αποφάσιζε να είναι υποψήφιος, ετοιμάζεται να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου. Οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν τον κ. Χριστού να καταγράφει ιδιαιτέρως ψηλές τηρουμένων των αναλογιών πτήσεις, με ποσοστά που φαντάζει πολύ πιθανόν να ξεπεράσουν κατά πολύ το 3,7% που το κόμμα του εξασφάλισε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.   
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ