Ν. Χριστοδουλίδης: Δημιουργούν εντυπώσεις για προεκλογικούς σκοπούς

Απάντηση στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με τη χθεσινή δήλωσή του ότι «αν η Τουρκία επιλεγεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τ/κ σε μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη οντότητα, τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της εν λόγω παρανόμου οντότητας  και συνεπώς δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», έδωσε με γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Όπως τονίζει ο κ. Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις χθεσινές του δηλώσεις επανέλαβε αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι η Τουρκία διαχρονικά επικαλείται δήθεν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων για να δικαιολογήσει τις παράνομες και προκλητικές της ενέργειες έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
«Έτσι και στην περίπτωση των παραβάσεων και παραβιάσεων της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, μοναδικός γνώμονας της Άγκυρας είναι η εξυπηρέτηση των δικών της αποκλειστικά συμφερόντων», επισήμανε.
 
Αναλυτικά η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:
 
«Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, της προσπάθειας από πλευράς κάποιων για δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων για προεκλογικούς σκοπούς, και προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνονται τα ακόλουθα:
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χθεσινές του δηλώσεις επανέλαβε αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι η Τουρκία διαχρονικά επικαλείται δήθεν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων για να δικαιολογήσει τις παράνομες και προκλητικές της ενέργειες έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Έτσι και στην περίπτωση των παραβάσεων και παραβιάσεων της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, μοναδικός γνώμονας της Άγκυρας είναι η εξυπηρέτηση των δικών της αποκλειστικά συμφερόντων.
 
Η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως εξάλλου αποδεικνύεται και από τα ίδια τα γεγονότα, προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για διασφάλιση του συνόλου των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψε φωτιές η αναφορά Αναστασιάδη σε ΑΟΖ της παρανόμου οντότητας
 

Δειτε Επισης

Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο