Αποφαίνονται για το σύνθημα Αριστείδου και προχωρούν με τα ψηφοδέλτια

Προβληματισμό για το σύνθημα «χειροπέδες στους κλεφτοπολιτικάντιδες» που επέλεξε να γράψει με πολύ μικρά γράμματα πάνω από τη φωτογραφία του ο Χάρης Αριστείου εξέφρασαν στην πρωινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών τα Επιτελεία του Νίκου Αναστασιάδη και του Σταύρου Μαλά. Από τα δύο επιτελεία ηγέρθησαν ενστάσεις για το έμβλημα και το λεκτικό που το συνοδεύει του υποψήφιου Χάρη Αριστείδου. Την ερχόμενη Τρίτη η Νομική Υπηρεσία θα δώσει την γνωμάτευσή της για το ψηφοδέλτιο.
 
Το ζήτημα δημιουργήθηκε γιατί τα γράμματα είναι πολύ μικρά και δυσδιάκριτα. Επισημαίνεται πως τα δύο επιτελεία δεν υπέβαλαν ένσταση αλλά προβληματισμό για το γεγονός.
 
Ο Βοηθός Γενικός Εφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στην σύσκεψη σήμερα ήγειραν θέμα τα επιτελεία Αναστασιάδη και Μαλά για το έμβλημα του Χάρη Αριστείδου, που είναι χειροπέδες και το λεκτικό «Χειροπέδες στους κλεφτοπολιτικάντηδες». Ο κ. Δημητρίου είπε ότι έγινε μια πρώτη επαφή με τη Νομική Υπηρεσία και την Τρίτη θα της διαβιβαστεί και γραπτώς το αίτημα για γνωμάτευση. Εξήγησε ότι χρόνος υπάρχει καθώς ο προγραμματισμός για την εκτύπωση ψηφοδελτίων είναι  για τις 7 Ιανουαρίου.
 
Ανέφερε ότι ο ίδιος ο κ. Αριστείδου είχε αρχικά εγείρει ένταση γιατί το λεκτικό δεν διαβάζεται ευδιάκριτα, παρόλο που ο ίδιος, είπε ο κ. Δημητρίου, γνώριζε από την αρχή τις προδιαγραφές για το έμβλημα.
 
Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι στη συνέχεια τα επιτελεία Αναστασιάδη και Μαλά ήγειραν εντάσεις ότι το  έμβλημα και το λεκτικό είναι προσβλητικά και επί τούτου θα γνωματεύσει η Νομική Υπηρεσία.

Η κατάσταση, είπε, θα ξεκαθαρίσει σύντομα και δεν  τίθεται θέμα χρόνου.

Ανέφερε ότι την Τρίτη κλείνει και η περίοδος ενστάσεων σε ό,τι αφορά τον εκλογικό κατάλογο και μετά, όσες ενστάσεις και αν υπάρξουν, η προσπάθεια είναι να δοθούν απαντήσεις αυθημερόν για να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος και να γίνει ο ορισμός των κέντρων στο εσωτερικό.
 
Η εκτύπωση των ψηφοδελτίων θα προχωρήσει άμεσα μετά την απόφαση που θα παρθεί στην υπηρεσία εκλογών.
 
Υπενθυμίζεται πως χθες ο Χάρης Αριστείδου υπέβαλε ένσταση κατά των 5 υποψηφίων που υποστηρίζονται από κοινοβουλευτικά κόμματα, για να πάρει γραπτώς σήμερα απάντηση από την Υπηρεσία Εκλογών πως η ένσταση του απορρίπτεται.

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ