Αποδοχή της αναπομπής του νόμου για χαμηλοσυνταξιούχους εισηγείται η Επ. Εργασίας

Αποδοχή της αναπομπής του νόμου για πρόσθετη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, ενόψει του γεγονότος ότι αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος νομοσχέδιο που περιλαμβάνει πρόσθετη διάταξη, στο βασικό νόμο, η οποία διαλαμβάνει ότι αίτηση χαμηλοσυνταξιούχου για ΕΕΕ που θα υποβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2018 θα θεωρείται εμπρόθεσμη και θα εξετάζεται ωσάν να είχε υποβληθεί την 30η Νοεμβρίου 2014 και με βάση τις υφιστάμενες διατάξεις του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, χωρίς οποιοδήποτε δικαίωμα σε αναδρομική καταβολή του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου ή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
 
Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει στις 3 Ιανουαρίου 2018 για να εξετάσει την αναπομπή του νόμου για τους χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες δύο αναπομπές νόμων από τη δέσμη νομοθετημάτων που αφορούν την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία (περί Σύστασης και Λειτουργίας της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομία και περί Αστυνομίας).
 
Οι αναπομπές των δύο νόμων για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία θα εξεταστούν σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών στις 2 Ιανουαρίου.
 
Αναμένεται, επίσης, η Βουλή με απόφασή της Βουλής να εξουσιοδοτεί τη διενέργεια δαπάνης από νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου για το μήνα Φεβρουάριο του 2018 (δωδεκατημόριο Φεβρουαρίου).
 
Ο αναπεμφθείς νόμος στόχευε σε άρση του χρονικού περιορισμού υποβολής αίτησης για πρόσθετο επίδομα μέσω του ΕΕΕ.
 
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην έκθεσή της προς την Ολομέλεια της Βουλής, ενημερώνει το νομοθετικό σώμα ότι ομόφωνα αποφάσισε να αποδεχθεί την αναπομπή του νόμου περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών, αφού τέθηκε ενώπιον της το κείμενο του νομοσχεδίου με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υιοθετεί υπό όρους, το στόχο που είχε η Επιτροπή Εργασίας με την προώθηση και ψήφιση του αναπεμφθέντος νόμου. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί και ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
 

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»