Ενστάσεις για τις υποψηφιότητες πέντε υποψηφίων κατέθεσε ο Χάρης Αριστείδου

 
Πέντε ενστάσεις για τις υποψηφιότητες των πέντε υποψηφίων, Νίκου Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο, Σταύρο Μαλά, Γιώργο Λιλλήκα και Χρίστο Χρίστου, κατατέθηκαν από τον επίσης υπηψήφιο Χάρη Αριστείδου. Οι ενστάσεις εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν οι λόγοι για όλες, σύμφωνα με δήλωση του Βοηθού Εφόρου Εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Δημητρίου. Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων έληξε στις 18.00 την Παρασκευή.
 
Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοίνωσε ότι όλες οι υποψηφιότητες για εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι έγκυρες και οριστικές.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά την παρέλευση της προθεσμίας για τυχόν ενστάσεις, όλες οι υποψηφιότητες είναι έγκυρες και κατόπιν τούτου, η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα διεξαχθεί την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2018.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών προσθέτει ότι για τον σκοπό αυτό άρχισε ήδη η προετοιμασία για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Οπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος, τα ονόματα των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια, σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία, θα είναι με την ακόλουθη οριζόντια σειρά, σε χωριστή αριθμημένη στήλη:

1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

2. ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΝΑ

3. ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

4. ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

5. ΧΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

6. ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

7. ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΚΑΠΗΛΙΩΤΗΣ

8. ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

9. ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ


Στα ψηφοδέλτια θα περιλαμβάνονται και οι φωτογραφίες, ως επίσης τα εμβλήματα που δήλωσαν οι υποψήφιοι, συμπληρώνει ο Γενικός Έφορος.

Αύριο Σάββατο στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Υπηρεσίας Εκλογών με τους αντιπροσώπους των υποψηφίων για καταρτισμό του ψηφοδελτίου.
 
Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει πριν τα Θεοφάνεια, (6 Ιανουαρίου) ο αριθμός των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν, προσθέτοντας ότι θα κυμανθούν περί τα 1.100 στο εσωτερικό και γύρω στα 38 στο εξωτερικό.
 
Κληθείς να διευκρινίσει εάν οι κατάδικοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ο κ. Δημητρίου είπε πως δεν γνωρίζει να υπάρχει απόφαση Δικαστηρίου, που να αποστερεί το εκλογικό δικαίωμα από κατάδικο. Υπενθύμισε ότι θα υπάρξει εκλογικό κέντρο στις φυλακές και ότι ο αριθμός των καλπών θα διευκρινιστεί αργότερα.
ΚΥΠΕ
 
Διαβάστε επίσης

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας