Οι νεολαίοι του Αναστασιάδη, η κερκίδα του Νικόλα και ο «άξιος» Λιλλήκας

Με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές του 2018.
 
Ο πρώτος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και σε περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.
 
Την Προεδρία της Δημοκρατίας, έπειτα και από τη σημερινή υποβολή υποψηφιοτήτων, διεκδικούν συνολικά εννέα υποψήφιοι. Υποψήφιοι, κατά σειρά υποβολής, των υποψηφιοτήτων τους είναι οι:
 
*Χάρης Αριστείδου,
*Χριστάκης Καπηλιώτης,
*Ανδρέας Ευστρατίου,
*Μιχάλης Μηνά,
*Χρίστος Χρίστου,
*Σταύρος Μαλάς,
*Νικόλας Παπαδόπουλος,
*Γιώργος Λιλλήκας,
*Νίκος Αναστασιάδης
 
Με βάση τη νομοθεσία υπάρχει προθεσμία έξι ωρών για υποβολή ενστάσεων για οποιονδήποτε λόγο από αυτούς που αναφέρονται στο άρθρο της σχετικής νομοθεσίας, ενώ μετά την πάροδο του χρονικού περιθωρίου για ενστάσεις, οι υποψήφιοι είναι πλέον οριστικοί.
 
Εξάλλου, εντός της ημέρας θα είναι έτοιμο και το προσχέδιο του ψηφοδελτίου, το οποίο αύριο θα παρουσιαστεί από την Υπηρεσία Εκλογών στους εκπροσώπους των υποψηφίων.
 
Όσον αφορά τη σειρά των ονομάτων στο ψηφοδέλτιο, αυτή είναι ξεκάθαρη με βάση τη νομοθεσία. Συγκεκριμένα, προηγούνται οι υποψήφιοι που κατέρχονται ως υποψήφιοι κομμάτων, άρα προηγείται ο Μιχάλης Μηνά και ακολουθεί ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ. Μετά ακολουθούν οι συνασπισμοί κομμάτων, άρα θα ακολουθήσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ακολούθως θα αναγράφονται οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες με αλφαβητική σειρά με βάση το επώνυμο του υποψηφίου.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων, έκδηλη ήταν η προσπάθεια των υποψηφίων και των επιτελείων που τους υποστηρίζουν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων και της επικοινωνίας όσον αφορά τη δυναμική τους.
 
Σε ό,τι αφορά τους πέντε υποψήφιους που υποστηρίζονται από κοινοβουλευτικά κόμματα, άπαντες προσήλθαν και υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους συνοδευόμενοι από μέλη της οικογενείας τους, φίλους, συνεργάτες, στελέχη των κομμάτων και κινήσεων που τους στηρίζουν, καθώς και απλούς πολίτες που τους υποστηρίζουν.
 
Την… μάχη της κερκίδας φάνηκε να κερδίζει σε αριθμό υποστηρικτών που βρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο για την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώ δυναμική παρουσία, τόσο σε όγκο όσο και σε παλμό, είχαν και οι υποστηριχτές του Νίκου Αναστασιάδη.
 
«Νίκη νέα από τη νεολαία», φώναξαν οι νεολαίοι του Νίκου Αναστασιάδη, με τους οποίους μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη δήλωση στην οποία προέβη έπειτα από την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ζήτησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους.  
 
Αισθητή την παρουσία τους έκαναν και οι υποστηρικτές του Γιώργου Λιλλήκα, φωνάζοντας «άξιος» για τον υποψήφιο τους, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του προτείνοντα την υποψηφιότητά του, νεαρού με ειδικές ικανότητες Μάριου Παύλου, ο οποίος πήρε το μικρόφωνο και απηύθηνε σύντομο λόγο.   
 
Χωρίς συνθήματα προσήλθαν και αποχώρησαν από το Συνεδριακό οι υποστηρικτές του Σταύρου Μαλά και του Χρίστου Χρίστου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην τελική ευθεία των Προεδρικών - Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των υποψηφιοτήτων
 
 

Δειτε Επισης

Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό