Ο ακήρυχτος πόλεμος των στρατοπέδων Νικόλα-Αναστασιάδη

Με τον υδράργυρο των προεκλογικών αντιπαραθέσεων να κτυπά κόκκινο και τα επιτελεία των υποψηφίων Προέδρων να βρίσκονται σε θέσεις μάχης, σε μια αντιπαράθεση τύπου όλοι εναντίον όλων,  ένας ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται παράλληλά εδώ και καιρό σ’ εξέλιξη μεταξύ των στρατοπέδων Νικόλα Παπαδόπουλου και Νίκου Αναστασιάδη.
 
Πρόκειται για έναν πόλεμο ουσίας, αλλά πολύ περισσότερο εντυπώσεων, που αφορά στις «μετεγγραφές» στελεχών από τους μεν στους δε και αντίστροφα, με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να είναι αυτός που μέχρι στιγμής δείχνει να μοιάζει με νικητή μέσα από τις διαδοχικές ανακοινώσεις πρώην στελεχών ή μελών του ΔΗΣΥ, τα οποία ενόψει των προσεχών προεδρικών εκλογών στηρίζουν την υποψηφιότητά του.
 
Ιωάννα Συγκρασίτη, Χρίστος Ρότσας, Στέλιος Πλατής, Ιωάννης Κληρίδης, Χριστόδουλος Ταραμουντάς (σ.σ. με την ιδιομορφία ο τελευταίος ότι αποχώρησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τον ΔΗΣΥ), είναι μόνο κάποια από τα γνωστά ονόματα που στο πρόσφατο ή μακρινό παρελθόν υπήρξαν… ένοικοι της Πινδάρου, αλλά πλέον μετακόμισαν πολιτικά, είτε ενεργά είτε απλώς υποστηριχτικά, στο πλευρό του Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Ωστόσο και από την άλλη, στο στρατόπεδο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, αφού πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας βρίσκεται σε εξέλιξη μια γιγαντιαία επιχείρηση άντλησης ψήφων από τη δεξαμενή του ΔΗΚΟ και δη αυτού που οι ίδιοι ονομάζουν «παραδοσιακό» ΔΗΚΟ.
 
Όπως υπενθυμίζουν συναφώς και με νόημα από το στρατόπεδο Νίκου Αναστασιάδη, μπορεί ο Νικόλας να προβαίνει σε ανακοινώσεις δευτεροκλασάτων και προ πολλού αποστασιοποιημένων στελεχών και μελών του ΔΗΣΥ, αλλά στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας δραστηριοποιούνται προ πολλού, ως μέλη μάλιστα της Κυβέρνησης σε καίρια πόστα, πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΚΟ που υπηρέτησαν το κόμμα από θέσεις της ανώτατης ηγετικής του πυραμίδας, όπως είναι ο Βασίλης Πάλμας, ο Φώτης Φωτίου και ο Κυριάκος Κενεβέζος. «Βάλτε μέσα και την Αθηνά» (σ.σ. την Αθηνά Κυριακίδου, η οποία διορίστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ως μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας), σημειώνουν, και θα συμπεράνετε από μόνοι σας ποιος από τους δύο έχει την μεγαλύτερη επιρροή σε μάζα ψηφοφόρων του κόμματος του άλλου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Προεδρικό, εργαζόμενος υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη,  φέρεται να βρίσκεται και ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν μαζί με τους συνεργάτες του, οι οποίοι ωστόσο έχοντας το βλέμμα στραμμένο και στην επόμενη μέρα εντός του ΔΗΚΟ αναλόγως του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών, δεν προτίθενται-τουλάχιστον με τα υφιστάμενα δεδομένα- να «εκτεθούν» δημοσίως και ανοιχτά σε πολιτικές συμπεριφορές που θα δώσουν δικαιώματα στην παρούσα ηγεσία να τις εκλάβει ως αντικομμματικές και να προχωρήσει στη διαγραφή τους.  
 
Επισημαίνεται πως σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Reporter για τις προεδρικές εκλογές, οι διαρροές του ΔΗΚΟ προς την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη ανέρχονται στο 13,3%, ενώ του ΔΗΣΥ προς την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου στο 4,9%.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση Reporter: Περνούν από τεστ κοπώσεως και αντοχής
 
 
 

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί