ΠτΔ: Η Κυβέρνηση θα παραμείνει αρωγός στις προσπάθειες για ποιοτική δημιουργία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει υποστηρικτής και αρωγός  όλων εκείνων των προσπαθειών που αναδεικνύουν την ποιοτική δημιουργία, την καλαισθησία, την παιδεία και την ταυτότητα του τόπου.
 
Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού -Αποθήκες Παπαδάκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έργα όπως αυτό, εμπλουτίζουν την καλλιτεχνική παραγωγή του τόπου προάγουν τον πολιτισμό και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της πόλης.
 
Η Λεμεσός, πρωτοστατώντας ανέκαθεν στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού, με τους μεγάλους δημιουργούς που η πόλη γέννησε αλλά και με χώρους υποδομής και πολιτιστικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας, προώθησε τη δημιουργία ενός Κέντρου Τεχνών το οποίο θα εμπλουτίσει και θα συμπληρώσει τον χάρτη των Πολιτιστικών Στεγών της πόλης, αλλά και της Κύπρου.
 
 Ενστερνιζόμενος το όραμα να καταστεί το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού επίκεντρο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας και δημιουργίας, ο ευεργέτης Στάθης Παπαδάκης αποφάσισε τη γενναιόδωρη παραχώρηση στο Δήμο των ιστορικών Αποθηκών Παπαδάκη για να συμβάλει στην  παροχή ευκαιριών καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους.
 
Η παραχώρηση του ιστορικής μνήμης αυτού χώρου για δράσεις πολιτισμού, είπε, αποτέλεσε το  εφαλτήριο για τη συνάντηση τοπικών παραγόντων πολιτισμού και φίλων υποστηρικτών, με αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής πρωτότυπης πολιτιστικής παραγωγής, αλλά και της συντήρησης της ιστορικής αρχιτεκτονικής του τόπου, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις ανάλογης ανάπτυξης του περιβάλλοντος χώρου.
 
 Τέλος είπε ότι η επιλογή της έκθεσης «Soft Stone Documents» ως συνέχεια της κυπριακής συμμετοχής στην 57η Μπιενάλε Βενετίας και υπό την επιμέλεια του Jan Verwoert και των εικαστικών καλλιτεχνών Πόλυ Πεσλίκα, Βαλεντίνου Χαραλάμπους, Μιρένε Αρσάνιος και της καλλιτεχνικής ομάδας Νεωτερισμοί Τουμάζου, που ήδη κοσμεί το χώρο, καθώς επίσης και η μουσική επένδυση της εκδήλωσης από το Κουαρτέτο Εγχόρδων με παιδιά του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου και το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Λεμεσού, επιβραβεύει και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την αξιοποίηση του χώρου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές