Δημοσκόπηση Reporter: Προεκλογική της διαστρέβλωσης και των fake news

Άκρως απογοητευτική όσον αφορά το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας την οποία διανύουμε είναι η αποτίμηση των πολιτών, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης του REPORTER/ IMR Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τις προεδρικές εκλογές.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση Reporter: Με κομμένη την ανάσα Νικόλας-Μαλάς για τον 2ο γύρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση Reporter: Περνούν από τεστ κοπώσεως και αντοχής 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση Reporter: Άνετα με Μαλά ο Αναστασιάδης, όλα ρευστά με Νικόλα

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, μόλις το 22% του εκλογικού σώματος δίνει θετικό πρόσημο στο επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας, χαρακτηρίζοντάς το είτε ως καλό είτε ως εξαιρετικό. Αντιθέτως, πέραν των μισών ψηφοφόρων, σε ποσοστό 51%, θεωρούν πως το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας είναι χαμηλό, ενώ ένα άλλο 24% το αποτιμούν απλώς ως ικανοποιητικό. Συνολικά, ένα 75% των ψηφοφόρων δίνει στο επίπεδο του προεκλογικού αγώνα αρνητικό πρόσημο, γεγονός που θα πρέπει ασφαλώς να προβληματίσει τους υποψήφιους, τα επιτελεία τους και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν.

 
Ενδεικτική της αρνητικής αποτίμησης του επιπέδου του προεκλογικού αγώνα είναι η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι πολίτες αναφορικά με τη βάση επί της οποίας τα επιτελεία των υποψηφίων διεξάγουν την προεκλογικής τους εκστρατεία.
 
Συναφώς, μόλις ένα 14% θεωρεί πως τα επιτελεία κτίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα με αιχμή του δόρατος τις θέσεις των υποψηφίων τους για το μέλλον, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία που θεωρεί πως οικοδομούν την προεκλογική τους εκστρατεία στη βάση της διαστρέβλωσης των θέσεων των αντιπάλων τους, της κατασκευής ψευδών ειδήσεων για να πλήξουν τους αντιπάλους τους, της παρελθοντολογίας και χωρίς προτάσεις. Διευκρινίζεται πως οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να δώσουν πέραν της μίας απάντησης, εξ’ ου και το συνολικό ποσοστό ξεπερνά το 100%.
 
Παρ’ όλα αυτά, απόλυτα φυσιολογικά δεδομένου ότι βρισκόμαστε μόλις ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές, το ενδιαφέρον των πολιτών για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση ανεβαίνει, με επτά στους δέκα να δηλώνουν πως τους ενδιαφέρουν αρκετά ή πολύ.

Άξιος αναφοράς γεγονός, που εμπεριέχει και αποστέλλει προφανώς πολιτικά μηνύματα, είναι ότι κατά κόμμα, οι ψηφοφόροι που ενδιαφέρονται λιγότερο για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές είναι εκείνοι του ΑΚΕΛ(σ.σ. και των Οικολόγων).
 
Οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους πάντως, παρά τα στραβά και τα ανάποδα της προεκλογικής εκστρατείας, εκφράζουν την πρόθεσή τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.    

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ