Και τώρα Προϋπολογισμός

Συνέρχεται στις 15.00 η Ολομέλεια της Βουλής, στην κορυφαία συνεδρία του νομοθετικού σώματος του έτους, για να ολοκληρώσει τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού και την ψηφοφορία επί αυτού.  
 
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, στις 15.00 θα συνεχιστεί η συζήτηση που άρχισε τη Δευτέρα  με ομιλητές ως ακολούθως: Χαράλαμπος Θεοπέμπτου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών), Γιώργος Παπαδόπουλος (Αλληλεγγύη), Άννα Θεολόγου (Συμμαχία Πολιτών), Ηλίας Μυριάνθους (ΣΚ ΕΔΕΚ), Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (ΔΗΚΟ), Γιώργος Λουκαϊδης (ΑΚΕΛ), Νίκος Τορναρίτης (ΔΗΣΥ).  
 
Την ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού θα διαδεχθεί η συζήτηση επί της αναπομπής του νόμου για την Ακίνητη Ιδιοκτησία (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση),  και οι κανονισμοί για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Καθορισμός μη Ανεπτυγμένης Οικοδομήσιμης Γης και Λοιπές Διατάξεις).  
 
Επίσης θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας το προσχέδιο ψηφίσματος για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.  
 
Η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της για τις εορτές των Χριστουγέννων και για τις προεδρικές εκλογές. Η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συνέλθει σε συνεδρία πριν το τέλος Φεβρουαρίου για την εκ του Συντάγματος προβλεπόμενη διαδικασία της εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας,  ο οποίος θα αναδειχθεί από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια