Η Στ.Κυριακίδου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, στην ομιλία της κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018, εστίασε στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, παρατηρώντας ότι θα μιλήσει με στοιχεία και μακριά από λαϊκισμό.  
 
Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι η χώρα μας δεκαετίες μετά την τουρκική εισβολή συνεχίζει να βιώνει καθημερινά το τι σημαίνει καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών.  
 
Τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημείωσε, αποτελούν ηθικές αρχές που θέτουν συγκεκριμένα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς και συνήθως προστατεύονται ως νομικά δικαιώματα κατά το εθνικό και το διεθνές δίκαιο.  
 
Περαιτέρω η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε ότι λαϊκισμός είναι η στάση και η συμπεριφορά που συνίσταται στην πολιτική και στην τέχνη που χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα, δηλαδή συνδέεται με την εξαπάτηση και την αλλοτρίωση.  
 
Αφού διευκρίνισε ότι θα παραθέσει με στοιχεία και δεδομένα και όχι με λαϊκισμό, το έργο της Κυβέρνησης  που επιτελέστηκε, όπως είπε με συνεργασία όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά και επειδή υπήρχε πολιτική βούληση από την Κυβέρνηση, παρέθεσε μεταξύ άλλων την κύρωση της Σύμβασης Λανζαρότε ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, την Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει Το σπίτι του Παιδιού.
 
Πρόσθεσε ότι κατοχυρώθηκε, επίσης, νομικά ο θεσμός της άδειας πατρότητας και με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υλοποιήθηκε το σχέδιο «Η προίκα του μωρού»  σε όσους είναι λήπτες ΕΕΕ, εκσυγχρονίστηκε η νομοθεσία για την προστασία της μητρότητας, με την κατοχύρωση της άδειας μητρότητας σε μητέρες που απέκτησαν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας και επεκτάθηκε η άδεια μητρότητας σε περίπτωση πολύδυμων κυήσεων.  
 
Πρόσθεσε πως αναπτύχθηκε επίσης Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Υγεία  2017 – 2025,  στη βάση των κατευθυντηρίων γραμμών του ΣτΕ  και προχώρησε,  η παροχή εμβολίων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε κορίτσια 12-13 χρονών.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας