Στην Επ.Εργασίας η αναπομπή του Προέδρου του νόμου περί Ατόμων με Αναπηρίες

Η Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Βουλής συζήτησε σήμερα την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την αντισυνταγματικότητα του περί Ατόμων με Αναπηρίες τροποποιητικό νόμο. Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή ψήφισε πρόσφατα ομόφωνα πρόταση νόμου, με την οποία ουσιαστικά θα δημιουργείτο ένα Ταμείο, με τη συνδρομή του ποσού των 136.688.000 ευρώ από την κυβέρνηση κάθε χρόνο, αλλά και με άλλους πιθανούς πόρους, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του αναπηρικού κινήματος.
 
Ο αναπεμφθείς νόμος όριζε πως το Ταμείο θα το διαχειρίζονταν οι οργανώσεις των Αναπήρων, μαζί με τον εκάστοτε Υπουργό Εργασίας.
 
Σε δηλώσεις του, μετά από την εξέταση του θέματος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας Αντρέας Φακοντής, είπε πως Επιτροπή έχει κάνει μερική αποδοχή της αναπομπής κατά πλειοψηφία, για να σημειώσει ότι έχουν αποδεχτεί να διαγραφεί η πρόνοια, που παρέχεται μέσα στο νόμο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του ποσού, που καθορίζεται στο νόμο, το οποίο είναι 136.688.000 ευρώ.
 
Πρόσθεσε πως το δεύτερο σημείο που έχει αποδεχτεί η Επιτροπή Εργασίας είναι ότι η Διαχειριστική Επιτροπή θα συνεχίσει να αποτελείται από πέντε άτομα, όμως τα δύο εξ αυτών θα προέρχονται από το αναπηρικό κίνημα και θα επιλέγονται μέσα από κατάλογο έξι ατόμων, τα οποία θα υποβάλλει το αναπηρικό κίνημα προς την/τον αρμόδιο Υπουργό.  
 
Επίσης, ανέφερε πως η Επιτροπή Εργασίας έχει υιοθετήσει ότι Πρόεδρος της συγκεκριμένης Διαχειριστικής Επιτροπής θα είναι ο εκάστοτε ή εκάστοτε Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να σημειώσει πως η Επιτροπή  αποδέχτηκε ότι η θητεία της Διαχειριστικής Επιτροπής θα είναι πέντε χρόνια και όχι τρία όπως προνοούσε η νομοθεσία.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος