Στον Απόστολο Ανδρέα ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Αυτή η πατρίδα πρέπει να επανενωθεί, δήλωσε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο και παρέστη στη Λειτουργία, σημειώνοντας παράλληλα ότι εμείς δεν μπορούμε να ξεγράψουμε κανένα κομμάτι και ιδιαίτερα αυτό το σύμβολο της Χριστιανοσύνης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου ευχήθηκε «στους εγκλωβισμένους μαθητές του Ριζοκαρπάσου, ενώ στα πλαίσια της καθιερωμένης πλέον ετήσιας δράσης της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, παρέδωσε στους μαθητές ενδεικτικά δώρα, ως ελάχιστη έκφραση στήριξης, συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης».  
 
«Η χάρις του Αποστόλου Ανδρέα μας έφερε ακόμη μια φορά, εδώ στη μεγάλη γιορτή, όμως μετρούμε ακόμη μια χρονιά, όμως μετρούμε ακόμη μια χρονιά με την πατρίδα μας μοιρασμένη, και κάνουμε ότι μπορούμε γιατί το χρωστούμε και στον λαό μας και στις τωρινές και αλλά στις μελλοντικές γενιές», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στις δηλώσεις του πρόσθεσε ακόμη πως «η Κύπρος δεν μπορεί να μείνει μοιρασμένη». Όπως κανένας γονιός δεν θέλει έστω και ένα μικρό κομμάτι από το δάκτυλο του χεριού του δικού του παιδιού να αποκοπεί, είπε, «πως είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς οι Κύπριοι να διαμοιραστεί και να χωριστεί το μισό σώμα της Κύπρου»;

«Για αυτό και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι να έρθει η ευλογημένη ώρα να ζήσουμε σε μια επανενωμένη Κύπρο και τότε θα είναι και η μεγαλύτερη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα που καρτερικά εδώ και 43 χρόνια περιμένει την λύτρωση της Κύπρου μας», σημείωσε.   
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς βρισκόμαστε εδώ, βρισκόμαστε εδώ για ένα διπλό σκοπό από την μια το θρησκευτικό μας καθήκον να λειτουργηθούμε την μέρα της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα, αλλά και ένα δεύτερο σκοπό ότι αυτή η πατρίδα πρέπει να επανενωθεί και εμείς δεν μπορούμε να ξεγράψουμε κανένα κομμάτι και ιδιαίτερα αυτό το σύμβολο της Χριστιανοσύνης».

Δειτε Επισης

Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης