Τριμερής Συνάντηση ΥΠΑΜ Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου τον Ιανουάριο

Τριμερής συνάντηση μεταξύ των Υπουργών 'Αμυνας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Λιβάνου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αρχές του 2018 στην Κύπρο, όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεταξύ των Υπουργών Άμυνας της Κύπρου και του Λιβάνου στη Λευκωσία.

Στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι ο Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου Yaacoub Riad Sarraf εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησής του για την υποστήριξη της Κύπρου κατά τις τελευταίες εξελίξεις και ευχαρίστησε τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη για την άμεση ανταπόκρισή του αναφορικά με την εφαρμογή των αποφάσεων που λήφθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Λίβανο.
 
Ο κ. Φωκαΐδης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη φίλη χώρα του Λιβάνου και επανέλαβε την προθυμία και την αποφασιστικότητα της Κύπρου να συνεχίσει να προωθεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ανάγκη ενεργής υποστήριξης στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου.
 
Επίσης, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή και συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία των δύο χωρών, στους τομείς της θαλάσσιας ασφάλειας, ιδιαίτερα μέσω της δημιουργίας Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στη Βηρυτό.
 
"Οι Υπουργοί Άμυνας, κατόπιν διαβούλευσης και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πάνο Καμμένο, συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν Τριμερή Συνάντηση στην Κύπρο στις αρχές του 2018, μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου" καταλήγει το ανακοινωθέν.

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς